Arena Națională se redeschide

0

Răzvan Sava, primarul interimar al Capitalei, a declarat că Arena Națională ar putea fi deschisă cel mai tîrziu pe 21 martie dacă ministrul Dezvoltării va da o ordonanță specială. Declaraţia vine după o întâlnire cu Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, şi Gino Iorgulescu, şeful LPF, care au cerut redesciderea stadionului.

Răzvan Sava a declarat că stadionul nu are aviz de funcționare din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, dar a dat asigurări că instituția încearcă să găsească soluții pentru redeschiderea stadionului, relatează Romaniatv.net.

„I-am invitat pe reprezentanții Federației Române de Fotbal pentru a le prezenta situația din cazul National Arena. I-am asigurat că sunt primul care vreau ca stadionul să fie redeschis. Vreau ca bucureștenii să se bucure de aceasta investiție. În acest moment stadionul nu are autorizație de securitate la incendiu. Am depus la MDRAP expertiza tehnică făcută la un laborator din Italia acreditat la nivel european.

În urma testelor făcute a reieșit că materialul este de clasa B, deci este compatibil cu legislația în vigoare și pe baza expertizei trebuie să primim agrementul necesar ca Arena Națională să obțină autorizația de securitate la incendiu. Îl solicit public domnului vicepremier Dâncu să grăbească procedurile la minister și să elibereze agrementul necesar.

Am depus expertiza în data de 19 februarie. Teoretic, cel mai tarziu 19 martie, am putea avea agrementul pentru obținerea autorizației. Cel mai tarziu, pe 21 martie am putea deschide stadionul. În cazul în care MDRAP nu va elibera agrementul, voi găsi altă soluție pentru a-l redeschide cat mai repede”, a anunţat Răzvan Sava pe Facebook.

Răzvan Sava anunţase, miercuri, tot pe Facebook, că legea şi conştiinţa nu îi permit să deschidă stadionul Arena Naţională atâta timp cât nu are aprobările necesare.

„Am văzut cu toţii ce a însemnat tragedia de la Colectiv. Atunci nu s-a respectat legea şi s-a mers pe principiul „merge şi aşa”. Ca primar, am obligaţia să respect legea. Am obligaţia ca prin deciziile pe care le iau să nu pun în primejdie viaţa, bunurile şi mediul. Asta spune şi legea 307/2006, asta îmi spune şi IGSU prin adresa de mai jos. Stadionul nu are autorizaţie de securitate la incendiu, iar legea şi conştiinţa mea mă împiedică sa deschid stadionul atâta timp cât el nu are aprobările necesare şi prezintă un risc. Nu contează cât de mic este riscul sau nu, contează doar respectarea legii şi protejarea vieţii cetăţenilor”, a scris Bogdan Sava pe pagina sa de Facebook.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.