Rizea nu mai candidează la Primăria sectorului 5

0

Cristian Rizea renunţă la candidatura pentru Primăria Sectorului 5, a anunţat deputatul, care este cercetat penal pentru trafic de influenţă. Cristian Rizea afirmă că a primit semnale în acest sens în ultimele luni.

Cristian Rizea, cercetat de procurorii DNA într-un dosar penal pentru corupţie, a declarat, vineri, că a primit „diverse mesaje” în ultimele şase luni, atât din mediul politic, cât şi din afara acestuia, că ar fi „mai bine” să îşi retragă candidatura la Primăria Sectorului 5, relatează Romaniatv.net.

„De 6 luni de zile, nu vă ascund, primesc diverse mesaje în mod direct, nu pe telefon sau pe mail, că ar fi fost bine să îmi retrag această candidatură. Nu vreau să politizez, pentru că nu vreau să se interpreteze astfel”, a spus deputatul, după ce şi-a consultat dosarul de la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor. Rizea spune că aceste mesaje au venit atât din zona politică, cât şi din afara ei.

Întrebat dacă le va cere colegilor săi să voteze împotriva solicitărilor DNA, social-democratul a spus că îi va invita să îi studieze dosarul şi se vor lămuri că este nevinovat.

„Vreau să le transmit celor care m-au vrut în această poziţie sau pe care i-am deranjat că nu voi mai candida la Sectorul 5. (…) E o întrebare retorică: nu ştiu de ce în 7 ani de zile nu am putut să fiu chemat măcar o singură dată de când există această presupusă faptă, ci doar acum, cu două luni înainte de alegeri”, a continuat Rizea.

Acesta a spus că a avut şi o conversaţie cu liderul PSD Liviu Dragnea, în care l-a informat că nu va mai candida.

Anunţul lui Cristian Rizea vine în condiţiile în care social-democraţii nu şi-au stabilit candidaţii pentru primăriile de sector din Capitală, iar, potrivit unor surse PSD, şansele ca Rizea să primească această nominalizare erau, oricum, reduse. Cristian Rizea a fost suspendat de la conducerea filialei PSD Sector 5 pe 9 februarie, în aceeaşi şedinţă fiind decisă şi schimbarea lui Robert Negoiţă cu Gabriela Firea la conducerea PSD Bucureşti.

Procurorii DNA îl acuză pe Cristian Rizea că în 2009 a primit 300.000 de euro de la un om de afaceri pentru a interveni pe lângă RA-APPS şi Primăria Chiajna în favoarea unor retrocedări către afacerist. Ca să disimuleze provenienţa banilor, Rizea a încheiat contracte notariale cu omul de afaceri.

Cristian Rizea se apără de acuzaţiile procurorilor motivând că sumele imputate lui apar în declaraţiile de avere şi lasă de înţeles că este vorba de bani primiţi la botezul copilului său. Declaraţiile de avere arată însă că între sumele despre care vorbeşte DNA şi cele despre care vorbeşte deputatul este o distanţă de 3 ani.

Deputatul PSD Cristian Rizea a mers vineri la Comisia juridică a Camerei pentru a-și studia dosarul în legătură cu care DNA a cerut Parlamentului încuviințarea reținerii și arestării sale preventive.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.