Dragnea, atac la primarul Capitalei pe tema Arenei Naționale!

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, „îşi bate joc de o ţară întreagă” prin faptul că nu îşi asumă redeschiderea Arenei Naţionale şi, astfel, determină mutarea echipei naţionale din Bucureşti.

„Este inadmisibilă abordarea primarului interimar — nici nu ştiu cum îl cheamă. Este un domn care nu ştiu cum a aterizat acolo, prin nişte jocuri politice dâmboviţene, dar este inadmisibil ca un asemenea personaj să mute, practic, echipa naţională din Bucureşti. Are toate posibilităţile legale şi documentele legale la dispoziţie, putea lua măsurile până acum. I s-au transmis de la federaţie — am vorbit şi eu cu federaţia — toate documentele. Cred că este rea credinţă sau neştiinţă sau şi una, şi alta, dar este păcat că am ajuns în situaţia aceasta. Vorbim de nişte materiale care sunt agrementate în Germania, am înţeles că este vorba despre materiale care au coeficient de siguranţă, în ceea ce priveşte rezistenţa la foc mai mare decât este în normele noastre, şi atunci nişte funcţionari şi un — nici măcar nu pot să îi spun primar interimar, un domn care gestionează biroul primarului general în această perioadă au hotărât că Arena Naţională trebuie închisă. (…) Îşi bate joc de o ţară întreagă. Nici nu vreau să intru în politică, aici nu are legătură apartenenţa lui politică, este vorba despre micimea lui„, a declarat Dragnea vineri seară, cu ocazia unei vizite în judeţul Bistriţa-Năsăud, relatează Agerpres.

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, i-a solicitat vicepremierului Vasile Dîncu accelerarea procedurilor în urma cărora Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice să elibereze agrementul privind materialul din care este realizat acoperişul de la Arena Naţională.

„Îi solicit public domnului Dîncu să grăbească procedurile la minister, să elibereze acel agrement. Am depus expertiza pe 19 februarie. Teoretic, cel mai târziu la data de 19 martie am putea avea agrementul pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. Cel mai târziu pe data de 21 martie am putea deschide stadionul. În cazul în care Ministerul Dezvoltării nu eliberează agrementul, voi găsi o altă soluţie pentru a redeschide stadionul”, a afirmat vineri Răzvan Sava, în urma unei întâlniri avute la PMB cu reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal.

Primarul a precizat că i-a invitat pe reprezentanţii FRF la discuţii pentru a le prezenta situaţia referitoare la Arena Naţională. El a adăugat că i-a asigurat pe aceştia că îşi doreşte deschiderea stadionului, pentru ca bucureştenii să se poată bucura de această investiţie.

„În acest moment stadionul Naţional Arena nu are autorizaţie de securitate la incendiu. Am depus la Ministerul Dezvoltării expertiza tehnică, făcută la un laborator din Italia, acreditat la nivel european. În urma testelor făcute a reieşit că materialul este de clasă B, deci este compatibil cu legislaţia în vigoare şi pe baza expertizei trebuie să primim agrementul necesar ca Arena Naţională să obţină autorizaţia de securitate la incendiu”, a mai spus el.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.