Ministerul Sănătății va aloca 597 de incubatoare

0

Ministerul Sănătății a alocat în acest an 33 de milioane de lei pentru achiziționarea a 597 de incubatoare pentru spitalele din toată țara, a declarat marți ministrul Patriciu Achimaș-Cadariu.

„Am făcut un pas important în dezvoltarea programului ‘Mama și copilul’, respectiv acoperirea necesarului total de incubatoare la nivelul unităților spitalicești din România. La începutul acestui an, am demarat un proces minuțios de colectare de date de la toate unitățile spitalicești cu secții de obstretică-ginecologie și neonatologie din țară atât de la nivelul unităților aflate în subordinea MS, cât și a unităților spitalicești care, în urma procesului de descentralizare, se află în subordinea consiliilor locale. Astfel, cele 123 de unități spitalicești la nivel național au raportat un necesar de 597 de incubatoare, dintre care 132 acoperă necesarul spitalelor aflate în subordinea ministerului — 9 spitale, iar 465 pentru unitățile spitalicești locale. Pentru acoperirea acestui necesar, MS a alocat un buget de 33 de milioane de lei, echivalentul a peste 7 milioane de euro”, a afirmat ministrul, la inaugurarea unei unități de excelență la Spitalul Polizu.

Potrivit acestuia, spitalele publice din rețeaua autorităților locale au obligația de a contribui la achiziționarea incubatoarelor cu 10% din valoarea totală a achiziției.

„Cu alte cuvinte, MS va aloca 90% din valoarea achiziționării incubatoarelor pentru spitalele din rețeaua publică locală, iar consiliile locale trebuie să vină cu o participare financiară de 10%. După alocarea acestei cofinanțări, MS pune la dispoziție diferența de 90% pentru fondurile necesare incubatoarelor”, a spus acesta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.