Șarapova, suspendată din tenis

Maria Şarapova va fi suspendată provizoriu din tenis, începând cu data de 12 martie, a anunţat Federaţia Internaţională, ca reacţie la declaraţiile sportivei, care a afirmat că a fost depistată pozitiv la un control anti-doping efectuat la Australian Open.

„Având în vedere că melodonium (n.r. – substanţa găsită în corpul Şarapovei) nu este o substanţă acceptată de WADA (deci nici de TADP), Maria Şarapova va fi suspendată provizoriu începând cu 12 martie, până la rezolvarea acestui caz”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Internaţionale de Tenis, relatează Romaniatv.net.

Totodată, compania americană producătoare de echipament sportiv Nike a suspendat contractul cu Şarapova pe perioada în care jucătoarea rusă de tenis va fi investigată pentru consum de substanţe dopante. Nike a încheiat, în 2010, pentru opt ani, un contract în valoare totală de 70 de milioane de dolari cu Şarapova.

În afară de premiile din tenis, Şarapova câştigă aproximativ 30 de milioane de dolari pe an din contracte cu mărci celebre. În acest moment, ea are încheiate parteneriate cu American Express, Avon, Evian, Porsche şi Tag Heuer.

Maria Şarapova a fost depistată pozitiv pe 26 ianuarie, după meciul jucat în sferturile de finală ale Australian Open şi pierdut în două seturi în faţa Serenei Williams.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.