Ilie Carabulea, eliberat din arest

Curtea de Apel Alba Iulia a judecat miercuri contestațiile formulate, în dosarul Carpatica Asigurări, împotriva deciziei Tribunalului Sibiu prin care a fost admisă arestarea preventivă a omului de afaceri Ilie Carabulea, a fiului său, Oprea, și a altor trei inculpați. Vineri, judecătorii au decis ca milionarul să fie eliberat.

Omul de afaceri Ilie Carabulea, fiul său, Oprea, și alți trei inculpați arestați în dosarul Carpatica Asig vor fi puși în libertate, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a admis vineri contestațiile formulate de aceștia împotriva încheierii Tribunalului Sibiu. Hotărârea CA Alba Iulia este definitivă, relatează Romaniatv.net.

Tribunalul Sibiu a decis, sâmbătă seara, arestarea preventivă pentru 30 de zile a omului de afaceri Ilie Carabulea, a fiului său, Oprea, și a altor trei inculpați din dosarul Carpatica Asigurări.

Din cei șapte inculpați în dosar, doi vor sta în arest la domiciliu timp de 30 de zile. Față de inculpații Maria Coșa și Georgeta Crideanu, Tribunalul Sibiu a respins propunerea formulată de către D.I.I.C.O.T cu privirea la luarea măsurii arestării preventive și a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Ilie Carabulea, fiul său Oprea și alte cinci persoane — Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Gheorghe Nasărău, Maria Coșa și Georgeta Crideanu — sunt inculpați în dosarul Carpatica Asigurări, acuzațiile fiind constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu, evaziune fiscal și spălare de bani. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 70 milioane de lei.

Săptămâna trecută, procurorii DIICOT — Biroul Teritorial Sibiu, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, au efectuat 13 percheziții pe raza județelor Sibiu, Ilfov și a municipiului București, atât la domiciliile suspecților, cât și la sediile unei firme de asigurări.

La sediul DIICOT — Biroul Teritorial Sibiu au fost audiate, săptămâna trecută, 27 de persoane.

Potrivit unor surse judiciare, la sfârșitul anului 2014 — începutul anului 2015, Oprea Carabulea (împuternicitul lui Ilie Carabulea), Daniel Micu, Georgeta Crideanu, Ana Popa și Angela Toncescu au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii unor infracțiuni prin care se urmăreau protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asigurări și evitarea suspendării autorizației de funcționare de pe piața asigurărilor din România.

Joi, Fondul de Garantare a Asiguraților a preluat temporar conducerea Carpatica Asig, potrivit Autorității de Supraveghere Financiară.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.