Kim Jong-un amenință cu „un atac nuclear imediat”

0

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a ordonat țării să efectueze noi teste pentru a pune la punct focoasele nucleare miniaturizate și a-și îmbunătăți capacitatea de atac nuclear, a anunțat vineri agenția oficială de presă KCNA. Liderul de la Phenian a lansat cu această ocazie şi o ameninţare la adresa Seulului şi a tuturor „duşmanilor” Coreei de Nord, spunând că, dacă aceştia vor atinge chiar şi un fir de iarbă de pe teritoriul ţării sale, va declanşa „un atac nuclear imediat”.

În timp ce urmărea cu entuziasm un exerciţiu cu rachete balistice, joi, liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, a lansat şi o ameninţare la adresa „duşmanilor” lui cei mai înfocaţi – Statele Unite şi Coreea de Sud, care executau manevrele navale comune anuale – afirmând că va declanşa „un atac nuclear imediat” îpotriva acestora „dacă va fi atins chiar şi un singur fir de iarbă” de pe teritoriul ţării sale, potrivit presei belgiene.

Exerciţiile militare comune ale SUA şi Coreei de Sud provoacă sistematic tensiuni între cele două Corei, cum s-a întâmplat şi acum, când liderul de la Phenian a executat testele cu rachete cu rază scurtă de acţiune atingând Marea Japoniei (Marea de Est).

Cu ocazia unui tir de rachetă balistică la care a asistat joi, Kim Jong-Un a subliniat importanța de a efectua „mai multe teste nucleare pentru a evalua puterea distructivă a noilor focoase nucleare fabricate” de Coreea de Nord, potrivit KCNA, citată de Agerpres.

Miercuri, liderul nord-coreean Kim Jong-Un a dat asigurări că țara sa a reușit sa miniaturizeze focoase nucleare ce pot fi plasate pe o rachetă balistică. Ziarul partidului unic la putere, Rodong Sinmum, a publicat o fotografie a lui Kim în fața unui obiect sferic metalic, care ar fi unul dintre aceste dispozitive.

Potrivit KCNA, lansarea unor rachete balistice cu rază scurtă de acțiune joi, care au zburat fiecare 500 km înainte de a se prăbuși în Marea de Est (Marea Japoniei), a făcut parte dintr-un exercițiu de „contraatac nuclear împotriva unor forțe armate invazive”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.