Ministrul Sănătății, despre copiii infectați cu E-coli

0

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a declarat vineri, la Bistrița, că ancheta în cazul copiilor infectați cu bacteria E-coli nu este finalizată și că rezultatele prezentate de Institutul Cantacuzino reprezintă „o mică fotografie din tot acest proces”.

„În acest moment, avem numeroase probe recoltate din lanțuri de magazine etc., iar rezultatul care a fost dat publicității de către Institutul Cantacuzino reprezintă o mică fotografie din tot acest proces. Ieri a avut loc o videoconferință cu colegii noștri de la Centrul european, investigațiile continuă și, în momentul în care vom avea rezultate finale, ele vor fi anunțate. În acest moment, mi se pare precoce și chiar greșit să interpretăm din nou fragmențele dintr-un întreg care este mult, mult mai vast”, a spus ministrul, potrivit Agerpres.

 Întrebat care este poziția ministerului față de faptul că analizele de la Institutul Cantacuzino nu au arătat vreo legătură între bacteriile E-coli recoltate de la cei trei copii și cele recoltate din probele de brânză și de carne de pui, ministrul a spus că nu dorește să arunce ipoteze neverificate și să se lege de anumite firme sau alimente.

„În toate luările noastre de poziție, întotdeauna am făcut apel la responsabilitate și la a nu arunca ipoteze neverificate sau a lucra pe supoziții. Resping total acest lucru. Revenind la subiect, nu mă leg de firme sau de anumite alimente, în niciun caz. Ancheta epidemiologică, care a început în primul moment de după declararea primelor îmbolnăviri, a evidențiat o anumită situație de fapt. Pe urmă, în colaborare cu colegii noștri, experții de la Centrul european de control al bolilor, s-a stabilit un anumit protocol național, după identificarea sursei, care sunt anumite tulpini de E-coli”, a explicat ministrul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.