Vila lui Ceaușescu, deschisă publicului

Palatul aurit al ceauşeştilor, deschis de sâmbătă publicului. Reşedinţa din Primăverii a familiei dictatorilor şi-a deschis porţile pentru vizitatori. Românii pot vedea cu ochii lor luxul de care se bucurau ceauşescu şi familia sa.

La 26 de ani de la Revoluţie, vila lui Ceauşescu este, în sfârşit, deschisă publicului, informează România TV. Oamenii au venit în număr mare în casa din Primăverii, iar părerile au fost împărţite.

„Trăiau într-un lux fantastic.Nu mă gândeam să văd aşa ceva, niciodată nu credeam că o să ajungem. N-aş putea să spun că mi-a plăcut totul, anumite încăperi sunt cam aglomerate, cred că apartamentul lui Zoe mi-a plăcut cel mai mult”, a declarat un vizitator. Oamenii au putut vedea tot ce deţineau dictatorii. Hainele lor de zi cu zi, dormitoarele şi băile luxoase.

Impresionanta vilă din cartierul Primăverii are dotări care, în acei ani, erau de neconceput pentru românii de rând. „Vila a fost construită în anii 60, iar în timpul perioadei comuniste era P50. Are mai bine de 80 de încăperi, are cramă, spa, piscină şi chiar sală de cinema.

La deschidere au fost prezenţi directorul RAAPPS, dar şi ministrul Vasile Dâncu. „Ne pune faţă în faţă cu trecutul nostru, bun sau rău. Un alt obiectiv a fost să includem şi acest punct în circuitul muzeal al Bucureştiului”, a declarat Marius Grăjda, director RAAPPS. „Aceasta intră la transparenţa trecutului, multe greşeli vin din trecut, când vorbim despre perioada neagră a dictaturii ceauşiste, trebuie să cunoaştem ce s-a întâmplat atunci”, a completat Vasile Dâncu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.