Violonista Angele Dubeau, concert la Ateneul Român

0

Violonista Angele Dubeau și ansamblul cameral La Pieta concertează duminică, la Ateneul Român.

Concertul „The World of Ludovico Einaudi and Philip Glass” începe la ora 11,30.

Organizatorul concertului este Societatea Muzicală, cu sprijinul Ambasadei Canadei la București, informează Agerpres.

Luni, Angele Dubeau & La Pieta vor susține un concert caritabil la Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală „Conacul Golescu — Grant” al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 6. Evenimentul este precedat de o expoziție de pictură, lucrări realizate de beneficiarii serviciilor sociale din sectorul 6.

La spectacol sunt invitați „Corul Seniorilor Sector 6” și Corul Copiilor „Nostalgia”, două proiecte comunitare de promovare a artei muzicale în rândul tuturor categoriilor sociale.

Potrivit Societății Muzicale, concertul Angele Dubeau & La Pieta este primul în care se interpretează pe o scenă românească muzica lui Ludovico Einaudi. Muzica lui Philip Glass a mai fost interpretată în concert la București atât la Festivalul Enescu, cât și în cadrul concertelor obișnuite de stagiune.

În primăvara acestui an, Angele Dubeau & La Pieta au un turneu european dedicat compozitorilor Ludovico Einaudi și Philip Glass, două dintre cele mai importante nume din muzica clasică contemporană internațională, cu un remarcabil succes de public. Programul cuprinde, de asemenea, lucrări semnate de alți creatori contemporani — Michael Nyman și Arvo Pärt.

Angele Dubeau cântă pe vioara Stradivarius numită „Des Rosiers”, fabricată în 1733, ce este inclusă în Patrimoniul Național al Canadei. Dubeau este una dintre cele mai cunoscute și mai premiate violoniste canadiene, înregistrările ei se bucură de un excepțional succes, ea fiind unul dintre puținii interpreți de muzică clasică din lume care au obținut un Disc de Aur pentru numărul-record de discuri vândute.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.