Cioloș răspunde contestatarilor săi

0

Premierul Dacian Cioloş a răspuns, duminică seară, mai multor comentarii pe Facebook, el precizând că atitudinea sa în raport cu liderii europeni este una demnă, folosindu-şi toată legitimitatea de premier al unei ţări demne, dar şi experienţa europeană la Bruxelles şi dând asigurări că nu a făcut niciodată în viaţă sluj în faţa nimănui.

Dacian Cioloş a răspuns mai multor comentarii de pe pagina sa de Facebook, inclusiv unei persoane care îl întreba dacă este în concediu de odihnă de la UE şi îi reproşa că nu are ”sânge în instalaţie” ca Viktor Orban, precum şi că face sluj în faţa europenilor. Acesta mai vorbea şi despre vânzarea Portului Constanţa, relatează Romaniatv.net.
”Nu sunt deloc în concediu. Mandatul meu la Bruxelles (pentru a reprezenta România, şi nu ca salariat) s-a terminat din 2014. Din poziţia de consilier special al preşedintelui Comisiei Europene mi-am dar demisia, da. Nu vindem niciun port! E o minciună. Şi fiţi convins că atitudinea mea în raport cu liderii europeni este una demnă, folosindu-mi toată legitimitatea de premier al unei ţări demne, dar şi experienţa europeană la Bruxelles. Nu am făcut niciodată în viaţă sluj în faţa nimănui. Dar obiectivele unei ţări se ating şi prin diplomaţie nu doar prin declaraţii populiste şi sforăitoare care dau bine la electorat. Dacă asta numiţi «sânge în instalaţie» atunci într-adevăr, eu cred că sângele trebuie lăsat să urce spre creier şi nu să coboare în… instalaţie”, i-a răspuns Dacian Cioloş, potrivit news.ro.
Premierul a răspuns şi altor comentarii care făceau referire la vânzarea Portului Constanţa olandezilor.
El a arătat că ”problema portului Constanţa este că are un potenţial enorm de care unii şi-au cam vătut joc până acum”. ”De noi înşine trebuie să ne temem, şi nu de olandezi sau de alţii”, a adăugat Cioloş.

În ceea ce contribuţia financiară a României la UE, premierul a explicat că aceasta este mult mai mică decât beneficiile.

”Şi oare cine e de vină că unii dintre ai noştri fură din fondurile UE sau chiar din bugetul naţional? Străinii? Nu cred că ar mai trebui să aşteptăm explozia mămăligii, pentru că orice explozie e un şoc şi nu o construcţie”, a continuat el, referindu-se la afirmaţia aceleiaşi persoane că ”oamenii rezistă cât rezistă dar la un moment dat explodează şi mămăliga românească”.

Dacian Cioloş a subliniat din nou că el nu stă cu capul plecat. ”Eu unul nu stau cu capul plecat nici în UE şi nici în altă parte. Cu capul plecat nu îmi duceam la bun sfârşit mandatul de comisar european pentru agricultură, reformând politica agricolă comună”, a scris Cioloş.

”Haideţi să lăsăm orice complex deoparte şi să ne facem curăţenie noi înşine la noi acasă. Am vrut în UE, suntem în UE. Dar asta nu ne absolvă de responsabilităţi, acum şi aici”, a subliniat premierul.

Dacian Cioloş a răspuns şi unei persoane care îi spunea că a fost pus în funcţie, nu ales şi trebuie să asculte de români şi nu de UE.

”Orice premier e numit şi nu ales direct. Doar parlamentarii (care votează guvernul) şi preşedintele ţării (care desemnează primul ministru) sunt votaţi direct. Acesta e sistemul instituţional democratic în România. Am ajuns prim ministru respectând întrutotul procedura democratică. Şi vă spun sincer: nu am căutat deloc cu orice preţ să devin premier”, a scris Dacian Cioloş.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.