Orban îi cere lui Iohannis să fie mult mai implicat!

0

Candidatul PNL la Primăria Generală, Ludovic Orban, a declarat duminică seara că aşteaptă „mai multă implicare şi o prezenţă un pic mai activă” din partea preşedintelui Klaus Iohannis, inclusiv în politica internă.

Ludovic Orban îi dă teme preşedintelui Klaus Iohannis. Întrebat într-o emisiune la Digi 24 dacă are ce să-i reproşeze preşedintelui Klaus Iohannis, Orban a spus că nu, dar că are unele aşteptări de la şeful statului. „Nu am ce să-i reproşez, aştept mai multă determinare, mai multă implicare şi o prezenţă un pic mai activă, inclusiv în viaţa internă a României, sigur, în hainele constituţionale, în limitele prevederilor Constituţiei”, a răspuns liberalul, relatează Romaniatv.net.

Orban a mai adăugat că „sub nicio formă” nu este de acord cu catalogarea făcută de Der Spiegel, care l-a numit pe preşedinte „diletant”. „Toată argumentaţia prezentată în Der Spiegel nu stă în picioare”, a susţinut el.

Ludovic Orban a mai precizat că s-a întâlnit cu preşedintele după ce PNL l-a desemnat candidat şi că îi oferă părerea lui Iohannis dacă acesta o cere.

Referitor la eventuala plecare a şefului Cancelariei, Dan Mihalache, din Administraţia Prezidenţială, Orban a afirmat: „Asta este o decizie pe care trebuie să o ia preşedintele Iohannis.”

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.