Scandal uriaș la Colegiul German Goethe

Share:

Înlocuirea directoarei Cristina Popa din fruntea Colegiului German Goethe, la decizia Inspectoratului București, a declanșat un scandal uriaș în care este implicat și partidul Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR). Asociația Comitetul de Părinți al Colegiului German Goethe acuză FDGR de discriminare și intervenție politică în actul de învățământ.

Scandalul a pornit după înlocuirea directoarei Cristina Popa, la decizia Inspectoratului Şcolar București, relatează Romaniatv.net.

 La câteva zile după demiterea directoarei, FDGR și-a exprimat „profunda îngrijorare și indignare în legătură cu noua politică școlară a Colegiului German Goethe promovată de dna. Director Cristina Popa”. FDGR își exprimă dezacordul în patru puncte și cere înlocuirea actualei conduceri și numirea unei noi conduceri care să corespundă criteriilor legale.

Potrivit FDGR, doamna director Cristina Popa, cu sprijinul unor părinţi ai elevilor din Colegiu, care nu aparţin minorităţilor germanilor din România, doresc să transforme Colegiul German Gothe „într-o şcoală de minorităţi cu predare în limba româna”, sub pretextul că profesorii care predau germană au o pregătire profesională slabă. Mai mult, fostul director intenţiona să elimine limba germană ca disciplină obligatorie la examenele şcolare, se menţionează în memoriu.

De cealaltă parte, părinţii o susţin pe Cristina Popa şi cer „stoparea ingerinţelor politice în managementul unei instituţii şcolare”.

Asociația Comitetul de Părinți al Colegiului German Goethe a făcut la rândul ei un memoriu prin care cere să fie repusă în funcție profesoara Cristina Popa. Asociația Comitetul de Părinți al Colegiului German Goethe își exprimă consternarea cu privire la implicare explicită a unui partid într-o chestiune de management educațional, atrage atenția că afirmațiile FDGR nu sunt argumentate, susține că FDGR face o diversiune, se declară jigniți și cer o evaluare a argumentelor.

„Vă rugăm să luaţi act de faptul că Forumul Democrat al Germanilor din România, ca organizaţie politică, nu are niciun fel de acreditare sau competenţă în evaluarea managementului unei instituţii educative sau a unor strategii educaţionale”, încep părinţii memoriul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.