Coreea de Nord amenință cu un nou test nuclear

0

Liderul Coreei de Nord Kim Jong-Un a declarat că țara sa va efectua „în curând” un nou test nuclear, precum și mai multe lansări de rachete balistice capabile să transporte focoase nucleare, a anunțat marți agenția de presă oficială KCNA, preluată de Reuters și AFP.

Kim Jong-Un a afirmat că aceste teste vizează creșterea „capacității de atac nuclear” nord-coreean. Kim a făcut aceste comentarii în timp ce a supravegheat un test reușit de simulare a reintrării în atmosferă a unei rachete balistice, a precizat KCNA.

Exerciţiile militare comune ale SUA şi Coreei de Sud provoacă sistematic tensiuni între cele două Corei, cum s-a întâmplat şi acum, când liderul de la Phenian a executat testele cu rachete cu rază scurtă de acţiune atingând Marea Japoniei (Marea de Est).

Remintim că cu ocazia unui tir de rachetă balistică la care a asistat săptămâna trecută, Kim Jong-Un a subliniat importanța de a efectua „mai multe teste nucleare pentru a evalua puterea distructivă a noilor focoase nucleare fabricate” de Coreea de Nord, potrivit KCNA, citată de Agerpres.

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a dat asigurări că țara sa a reușit sa miniaturizeze focoase nucleare ce pot fi plasate pe o rachetă balistică. Ziarul partidului unic la putere, Rodong Sinmum, a publicat o fotografie a lui Kim în fața unui obiect sferic metalic, care ar fi unul dintre aceste dispozitive.

Potrivit KCNA, lansarea unor rachete balistice cu rază scurtă de acțiune joi, care au zburat fiecare 500 km înainte de a se prăbuși în Marea de Est (Marea Japoniei), a făcut parte dintr-un exercițiu de „contraatac nuclear împotriva unor forțe armate invazive”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.