Medicament eficient împotriva Ebola

Un nou medicament și-a dovedit eficiența împotriva virusului Ebola în cadrul unui experiment desfășurat pe maimuțe, primatele fiind complet protejate chiar după ce au fost infectate cu acest virus mortal, conform rezultatelor unui nou studiu publicat în ultimul număr al revistei Science Translational Medicine, informează miercuri Live Science.

Spre deosebire de un vaccin, noul tratament este eficient după contactarea infecției.

Epidemia de Ebola produsă în Africa occidentală, în 2014, a fost cea mai mare din istorie produsă și a provocat 28.000 de îmbolnăviri și 11.000 de decese, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Simptomele infecției cu virusul Ebola includ febră, dureri musculare, dureri puternice de cap, diaree, vomă și, în cazurile foarte grave, hemoragii prin nas, ochi, urechi etc. Deși Africa occidentală a fost declarată zonă liberă de Ebola la jumătatea lunii ianuarie a acestui an, au mai fost înregistrate câteva cazuri în Sierra Leone, iar regiunea rămâne încă una de risc.

Noul medicament conține două tipuri diferite de anticorpi, niște molecule care se atașează de proteinele străine organismului, așa cum sunt cele virale, eliminându-le. Doi dintre acești anticorpi au mai fost folosiți cu rezultate încurajatoare în compoziția medicamentului experimental ZMapp în 2014, care a dat rezultate în cadrul unor experimente desfășurate pe maimuțe infectate cu tulpina Kikwit de Ebola și a fost aplicat și câtorva oameni bolnavi din Republica Democrată Congo.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.