Subscripție publică pentru „Cumințenia pământului”

0
Premierul Dacian Ciolos anunta, pe pagina sa de Facebook, ca Guvernul intentioneaza sa organizeze o subscriptie publica pentru a reintra in posesia operei lui Constantin Brancusi, „Cumintenia Pamantului”. „Guvernul va pune o parte din suma iar pentru restul intentionam sa organizam o subscriptie publica. Ministerul Culturii va veni in curand cu detalii in acest sens”, a scris primul ministru.

„Suntem saraci, dar cu aceasta opera de arta a lui Brancusi (care s-a inspirat din strafundul Sufletului Neamului Romanesc) e „acum sau niciodata”. Daca statul nu-si exercita acum dreptul de preemptiune, risca sa piarda sculptura din proprietate pentru totdeauna, si atunci am fi si mai… saraci.. Cred ca avem datoria sa incercam tot ce ne sta in putinta sa ne pastram valorile. Cele vii, dar si cele patrimoniale”, spune Dacian Ciolos.

„Sunt sanse foarte mari ca Statul roman sa reintre in posesia „Cuminteniei Pamantului” a lui Constantin Brancusi”. Echipa de negociere condusa de ministrul culturii Vlad Alexandrescu s-a pus de acord cu proprietarii operei de arta pentru un pret de 11 milioane de euro, pentru care Statul isi poate exercita dreptul de preemptiune”, a mai scris Dacian Ciolos.

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anuntat miercuri seara ca proprietarii sculpturii lui Brancusi „Cumintenia Pamantului” au acceptat oferta de achizitie de 11 milioane de euro propusa de comisia de negociere mandatata de Guvern, Executivul platind jumatate din suma, restul – Ministerul Culturii prin subscriptie publica nationala.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.