Turcia arestează peste 1700 de migranți și călăuze

0

Un total de 1.734 de migranți și 16 călăuze au fost reținute de paza de coastă turcă și jandarmerie într-o operațiune vineri, au anunțat forțele de securitate într-un comunicat, în cadrul unui efort masiv de a opri refugiații ce ajung pe insula grecească Lesbos, relatează Reuters.

Operațiunea a fost lansată în apropierea orașului Dikili, în provincia Izmir pe coasta turcă a Mării Egee, și a implicat paza de coastă, marina și jandarmeria, fiind susținută de sprijin aerian, a declarat armata într-un comunicat.  Autoritățile încă lucrează pentru a stabili naționalitatea celor arestați, adaugă comunicatul.

Tot vineri, cu ocazia summit-ului european pe tema refugiaţilor, nu s-a reuşit să se clarifice situaţia migranţilor blocaţi în Idomeni. Situația migranților blocați în prezent în tabăra de la Idomeini, de partea greacă a frontierei cu Macedonia, rămâne incertă și după summitul european, care nu a luat o decizie în privința lor.

Liderii europeni s-au concentrat pe încheierea acordului cu Turcia privind gestionarea în comun a crizei migrației, prevederile înțelegerii având în vedere numai migranții care vor debarca în Grecia începând din data de 20 martie, aceștia urmând să fie returnați Turciei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.