Viorel Simion a câștigat centura IBF la categoria pană

0

Boxerul român Viorel Simion a câștigat centura IBF Intercontinental la categoria pană, vineri seara, într-o gală profesionistă desfășurată la Circul Globus din București, după ce l-a învins pe belgianul Alexander Miskirtchian, la puncte, într-un meci desfășurat pe durata a 12 reprize.

Simion a dominat meciul cu Miskirtchian și a obținut decizia în unanimitate din partea celor trei arbitri-judecători, 120-107, 117-110, 118-109. Belgianul a fost penalizat cu un punct în penultima repriză, pentru țineri repetate, informează Agerpres.

Simion (34 ani) și-a trecut în palmares a 20-a victorie la profesioniști și s-a apropiat de un meci pentru titlul mondial cu englezul Lee Selby, deținătorul titlului IBF al categoriei și cel care i-a produs lui Simion singura înfrângere, în 2013, în meci pentru titlul WBC International.

Alexander Miskirtchian (30 ani) are un bilanț la profesioniști de 26 victorii, 5 înfrângeri, un meci egal.

În gala Careul de Ași, greii români Cristian Ciocan și Bogdan Dinu au obținut victorii rapide, în prima repriză, prin KO. Daniel Buciuc, Daniel Bădulescu și Cezar Juratoni au obținut și ei victorii înainte de limită, într-o gală în care doar două meciuri s-au încheiat după numărul de reprize prevăzut, cel al lui Simion și cel susținut de Eronim Arădoaie.
Bădulescu și Buciuc au câștigat la debutul lor la profesionism. Ciocan a 19-a victorie (4 înfrângeri), în fața britanicului Sprott, un pugilist experimentat (41 ani), care acum are 42 de victorii și 26 înfrângeri, ultimele patru înainte de limită. Cezar Juratoni a ajuns la a patra victorie în tot atâtea meciuri, Eronim Arădoaie a bifat-o pe a doua, iar Bogdan Dinu a obținut-o pe a 15-a din tot atâtea meciuri, în fața unui adversar redutabil, croatul Marino Goles având 20 de victorii și 6 eșecuri.

La gală au asistat, printre alții foștii mari boxeri Francisc Vaștag, Marian Simion, Dorel Simion, foști campioni mondiali la amatori, Mihai Leu, Leonard Dorofei, Adrian Diaconu, foști campioni mondiali la profesioniști.

Rezultatele complete al galei:
categoria superușoară
David Theroux (Canada) b. KO tehnic r.2 Gyula Vajda (Ungaria)

categoria superușoară
Daniel Buciuc (România) b. KO tehnic r.2 Attila Horvath (Ungaria)

categoria semimijlocie
Daniel Bădulescu (România) b. KO tehnic r.1 Antal Racz (Ungaria)

categoria semimijlocie
Eronim Arădoaie (România) b. p. Kamil Wybraniec (Polonia)

categoria grea
Cezar Juratoni (România) b. KO tehnic r.3 Gabor Farkas (Ungaria)

categoria grea
Adrian Granat (Suedia) b. ab. adversarului r.6 Samir Kurtagic (Austria)

categoria grea
Christian ”Hammer” Ciocan (România) b. KO r.1 Michael Sprott (Marea Britanie)

categoria grea
Bogdan Dinu (România) b. KO r.1 Mario Goles (Croația)

categoria pană, titlu IBF Intercontinental
Viorel Simion (România) b. p. Alexander Miskirtchian (Belgia)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.