Iohannis continuă seria gafelor

Share:

Klaus Iohannis riscă să mai piardă din cei aproximativ 1,7 milioane de admiratori de pe Facebook, după ce a făcut o nouă gafă de comunicare. Preşedintele L-a felicitat pe ultramaratonistul Tibi Uşeriu, dar i-a omis pe Andrei Roşu şi pe Vlad Tănase, care au purtat şi ei steagul românesc şi au completat podiumul celei mai dure competiţii din lume.

Preşedintele României, Klaus Iohannis a ţinut să-l felicite public, prin intermediul paginii personale de Facebook,  pe bistriţeanul Tiberiu Uşeriu. Acesta a câştigat, sâmbătă dimineaţă, ultramaratonul 6633 Ultra, cea mai friguroasă cursă de anduranţă din lume, însă a uitat să-i menţioneze şi pe ceilalţi participanţi români la cursa extremă.

”Îl felicit pe Tiberiu Uşeriu pentru reuşita deosebită obţinută în cadrul Maratonului Arctic. El a dus steagul şi numele României pe primul loc în această competiţie. Un astfel de rezultat, obţinut în condiţii extreme datorită perseverenţei şi ambiţiei cu care s-a pregătit, este demn de aprecierea şi respectul nostru. Felicitări campionului nostru!”.

Preşedintele a fost corectat de utilizatorul Marius Morariu, însă postul şefului statului nu a fost editat.

„Să nu uităm şi de Vlad Tănase şi Andrei Rosu. Chiar dacă sunt bistriţean şi extrem de mândru de performanţa lui Tibi, se cuvine să-i cinstim pe toţi trei, pentru că toţi au purtat cu ei steagul României şi toţi au terminat cursa. Dacă nu greşesc, din ceea ce am urmărit, abia anul acesta au fost primii 2 americani care au terminat cursa, Frank Fumich si Alex Nemet(maghiar la origini, pare-se). Aşa că tustrei au înălţat tricolorul la loc de cinste prin reuşita lor unică !”

Andrei Roşu are un renume în lumea ultramaratoniştilor. În vara anului trecut, a fost primul român care a traversat înot Canalul Mânecii. Roşu a reuşit performanţa în cadrul competiţiei Enduroman Arch to Arch, care presupune parcurgerea distanţei de 480 de kilometri dintre Londra şi Paris în alergare, înot şi pe bicicletă, sportivul în vârstă de 39 de ani (pe atunci) fiind primul român care reuşeşte această performanţă.

„Am terminat ieri cu bine – toti 3!! – cea mai grea cursa pe care o putea concepe cineva de pe acesta planeta. Ne asteptam sa fie grea, dar nu o lupta pentru supravietuire. Pana cand revenim cu povestea cursei, sa va spun rapid ca refacere decurge bine pentru toti 3 (avem degetaturi la degete si pe fata, dar nu grave), ca vremea proasta (am avut intre -23 si -40 de grade in fiecare zi, cu vant de pana la 70 km/h si o umiditate careia nu ii rezista niciun material) a inchis traficul in urma noastra, iar acum suntem blocati in Inuvik si ca nu stim cand putem pleca, ca am dat fiecare minim 500% din cat puteam, ca media dormitului a fost in jur de 2 ore pe noapte, ca – in premiera – castigatorul nu este din UK (ci Tibi al nostru :)), ca eu si Vlad Tanase am inchis podiumul (locul 3) si ca, o noua premiera la aceasta competitie, eu si Vlad suntem primul tandem care termina cursa. Si inca ceva: nu ne-am recunoscut intre noi cand ne-am dat jos cagulele: barba mea a albit pe jumatate, iar chipurile noastre erau umflate ca dupa un meci de box.
Au existat zeci de momente in care am fi putut abandona, am avut ore intregi cu halucinatii, dar am strans din dinti si am plans pana ne-au inghetat lacrimile. Am trait o stare permanenta de frig, care ne-a trecut de indata ce am vazut tricolorul tarisoarei noastre dragi dincolo de linia de sosire. Va imabratisam cu drag!!!”, a scris Andrei Roşu pe Facebook.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.