Cristian Rizea, audiat la DNA

0

Cristian Rizea a mers luni dimineaţă la DNA în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Procurorii au cerut Parlamentului să încuviinţeze reţinerea şi arestarea deputatului, însă pe 9 martie plenul Camerei Deputaţilor a decis că acesta nu poate fi arestat, dar a încuviinţat reţinerea acestuia.

Cristian Rizea a ajuns la DNA luni dimineaţă, pentru a fiaudiat în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, informează Mediafax.

Procurorii DNA l-au chemat pe 10 martie la sediul DNA, pe parlamentarul Cristian Rizea pentru a îi aduce la cunoştinţă faptul că în şapte zile trebuie să achite cauţiunea în valoare de un milion şi jumătate de lei. Potrivit legii, acesta poate contesta măsura la instanţa supremă.

Parlamentarul este acuzat de trafic de influenţă, iar potrivit procurorilor Rizea ar fi primit suma totală de 300.000 de euro pentru ca, în schimb, „să intervină la nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât Colţea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidenţială din municipiul Bucureşti, respectiv să obţină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna”.

Mai exact, spun procurorii, „Colţea Lucian urmărea să intervină pe lângă primarul comunei Chiajna pentru a stabili o înţelegere cu acesta” , apeland în acest sens la Cristian Rizea, cel care „i-a spus că problema este ca şi rezolvată, că îl sună pe primarul comunei Chiajna şi că a doua zi dimineaţă vor merge împreună la acesta să primească asigurări în acest sens. Rizea Cristian l-a întrebat dacă mai are vreo problemă pe care să i-o poată rezolva. Inculpatul Colţea Lucian a spus că da şi i-a prezentat situaţia unui alt teren situat în mun. Bucureşti. I-a transmis lui Rizea Cristian că vrea să ajungă la directorul RA-APPS care avea în administrare imobilul respectiv. La acel moment Rizea Cristian i-a spus că îl cunoaşte foarte bine pe directorul RA-APPS şi că va fi rezolvată şi această problemă”.

Ulterior, deputatul ar fi mers împreună cu omul de afaceri Lucian Colţea la sediile celor două instituţii.

„În următoarea perioadă, septembrie – octombrie 2009, Rizea Cristian s-a întâlnit în mai multe rânduri cu primarul comunei Chiajna şi cu directorul RA-APSS pentru a susţine interesele lui Colţea Lucian în sensul celor arătate”, precizează procurorii DNA.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.