Membrii autodeclaratei „conduceri a USR”, excluși

0

Consiliul Uniunii Scriitorilor din România (USR) decis, luni, excluderea din Uniune a membrilor autodeclaratei „conduceri a USR”, respectiv a scriitorilor Ioana Crăciunescu, Dan Iancu, Florin Iaru, Cosmin Perța, Valeriu Mircea Popa, Cristian Tiberiu Popescu, Octavian Soviany, Adrian Suciu, Cristian Teodorescu, Paul Vinicius, Daniel Vorona.

Potrivit USR, „Comisia de Monitorizare, Suspendare și Excludere a constatat încălcarea de către un număr de membri ai Uniunii Scriitorilor din România a art. 16 și următoarele din cap. 5 din Statutul USR, în sensul că au convocat nestatutar o Adunare Generală Extraordinară și au organizat, la data de 19 martie, o Adunare Generală Extraordinară nestatutară, nedesfășurată prin adunările generale ale Filialelor, în care s-au votat nestatutar noi organe de conducere”, informează agerpres.

Prin comunicatele remise presei, s-a folosit abuziv și nelegal sigla USR, uzurpându-se calitățile oficiale ale persoanelor alese legal și statutar în funcțiile de conducere și creându-se astfel prejudicii de imagine grave Uniunii, în aceste condiții Comisia de Monitorizare, Suspendare și Excludere propunând Consiliului USR excluderea scriitorilor amintiți, adaugă sursa citată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.