Franța vrea întărirea controalelor la frontierele UE

Share:

Premierul francez Manuel Valls a declarat miercuri că este ‘nevoie urgentă de întărirea controalelor la frontierele externe’ ale Uniunii Europene, în urma atacurilor sângeroase de marți de la Bruxelles.

‘Este nevoie urgentă de adoptarea PNR (registrul european cu numele pasagerilor companiilor aeriene), este nevoie urgentă de consolidarea controalelor la frontierele externe ale Uniunii Europene. Acestea sunt propunerile Franței de luni de zile’, a declarat el pentru radio Europe 1.
‘În cele din urmă, este nevoie urgentă ca nimeni să nu mai poată trece cu acte false, pentru că știm că ‘Daesh’ a furat numeroase pașapoarte în Siria. Acest lucru presupune că aceste dosare să fie verificate în detaliu, recuperate’, a mai spus premierul francez.

În opinia lui Manuel Valls, trebuie să se avanseze ‘cu privire la toate mijloacele pentru a lupta împotriva terorismului’, pentru că odată cu atentatele de la Bruxelles, ‘Europa a fost atacată. Deci, răspunsul trebuie să fie european’, a adăugat el.

El a afirmat totodată că ‘în toată Europa’, răspândirea ideilor extremiste ale salafismului’ nu a fost luată în considerare. ‘Au închis ochii, în toată Europa, dar și în Franța, cu privire la răspândirea ideilor extremiste ale salafismului, la cartiere care prin acest amalgam de trafic de droguri și islamism radical au corupt o parte dintre acești tineri’, a declarat Valls, care a fost întrebat cu privire la declarațiile ministrului de finanțe francez, Michel Sapin, care a denunțat ‘naivitatea’ autorităților belgiene în fața radicalizării islamiste.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.