Scandal: UNJR cere amânarea audierii lui Kovesi la șefia DNA!

0

Uniunea Națională a Judecătorilor din România solicită Consiliului Superior al Magistraturii să amâne audierea Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef al DNA, până la clarificarea procedurii urmate de ministrul Justiției.

UNJR a trimis, miercuri, Secției pentru procurori a CSM o scrisoare prin care a solicitat să amâne intervievarea Laurei Codruța Kovesi pentru poziția de procuror-șef al DNA „până în momentul în care Ministerul Justiției va face publice atât criteriile pe care le-a avut în vedere la înaintarea acestei propuneri către CSM, cât și motivele pentru care această procedură nu a fost folosită pentru restul funcțiilor aflate într-o situație similară”, potrivit unui comunicat de presă.

Laura Codruţa Kovesi şi-a dat acordul ministrului Justiţiei pentru propunerea de a-şi asuma un nou mandat în fruntea DNA. „Mi-am dat acordul doamnei ministru pentru aceasta propunere. Doresc sa continui aceasta activitate. Cea mai importanta realizarea in fruntea DNA a fost sa consolidez o echipa de procurori care isi fac treaba foarte bine. Daca le dai o coala de hartie si le spui „scrie ce ai facut pentru Romania”, au ce scrie. Sunt multi oameni in Romania care nu au ce spune„, a declarat Kovesi.

Întrebată dacă vrea să candideze pentru funcţia de preşedinte al României, şefa DNA a zis că nu are de gând ca în următorii 10 ani să candideze pentru presedintie, parlament sau orice alta functie politica.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.