Ponta îl susține pe Raed Arafat!

0

Fostul premier Victor Ponta îşi exprimă susţinerea faţă de secretarul de stat în MAI Raed Arafat, menţionând că în tragedia de la Colectiv SMURD şi fondatorul acestei instituţii au făcut „ce era omeneşte posibil”, dar în loc să li se mulţumească, sunt acuzaţi „de toate prostiile”.

„Dincolo de antipatia pe care a generat-o Raed Arafat (prin faptul ca i-a rezistat lui Băsescu în 2012, pentru că afectează diverse interese private, pentru că are propriile greşeli şi încăpăţânări) aş vrea să transmit românilor care încă gândesc cu mintea lor următoarele: SMURD — (al cărui principal fondator şi promotor este Raed Arafat) este una din puţinele instituţii din România care funcţionează la standarde internaţionale, singura instituţie apreciată unanim în lume şi la care state străine extrem de bogate şi avansate se raportează ca şi reper de profesionalism şi eficienţă”, a scris Ponta, joi, pe Facebook, relatează Romaniatv.net.

El spune că în cei aproape patru ani de guvernare a sprijinit necondiţionat activitatea SMURD şi pe Raed Arafat personal. ”Îi apreciez şi am văzut de multe ori cât de important este un sistem de intervenţii în situaţii de urgenţă într-o societate modernă”.

”Şi în tragedia de la ‘Colectiv’ (…), şi în fiecare minut din cele 24 de ore din cele 365 de zile ale anului Arafat şi SMURD au făcut ceea ce era omeneşte posibil să salveze vieţi (opinie exprimată public de toţi experţii internaţionali care au analizat situaţia) — şi pentru asta, în stilul clasic României de azi, în loc să le mulţumim îi murdărim şi acuzăm de toate prostiile. După ce „tehnocraţii” (…) îl vor da afară pe Arafat să ne ferească Dumnezeu de prima situaţie de urgenţă (…) pregătiţi-vă pentru ce e mai rău!”, mai scrie fostul premier.

În context, Ponta face referire şi la situaţia ANAF, instituţie în cazul căreia susţine că se încearcă „decapitarea”. „Un exemplu similar — după ce anul trecut ANAF a adus un plus de 2,5 miliarde de Euro la buget (de unde am scăzut TVA şi am mărit salariile şi pensiile), anul acesta marea grijă era „decapitarea” ANAF — primul rezultat se vede în încasările pe luna februarie, cu un minus deja de 600 milioane de RON!”, arată Ponta.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat că după redactarea raportului Corpului de control al premierului privind intervenţia la clubul Colectiv se vor opera mai multe schimbări de procedură dar şi legislative.

”E clar că e nevoie de modificări procedurale, dincolo de orice altceva, şi s-ar putea să fie nevoie de modificări legislative şi aceste lucruri vor fi evaluate în perioada imediat următoare. Aceste rapoarte nu duc la vinovăţii personale. (…) Dacă schimbările procedurale vor indica schimbări şi de competenţe se poate lua în calcul şi acest lucru”, a explicat Suciu, miercuri, într-un briefing la Palatul Victoria.

Referitor la existenţa unei discuţii între premierul Dacian Cioloş şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, după apariţia raportului, Suciu a susţinut că cei doi au discutat despre Colectiv „nu după raport” şi că o vor face şi în perioada următoare.

Intervenţia de urgenţă în urma incendiului de la clubul Colectiv, din seara de 30 octombrie 2015, a fost în mare parte o acţiune necoordonată, cu elemente de improvizaţie a autorităţilor, se arată într-o sinteză a raportului Corpului de control al premierului. Potrivit documentului, absenţa coordonării a fost generată în principal de: „lipsa de exerciţii în caz de urgenţe majore, neconcordanţe în legislaţie şi baza materială deficitară”. În plus, autorităţile nu ar fi declanşat imediat Planul Roşu de Intervenţie, iar când a fost declanşat acest lucru nu a fost comunicat tuturor instituţiilor responsabile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.