Atentat devastator într-un parc din Pakistan

0

O explozie puternică s-a produs duminică, în Pakistan, în apropiere de un parc public din Lahore, duminică. În urma deflagraţiei au murit zece persoane şi aproximativ 30 au fost rănite.

Poliţia pakistaneză a anunţat, duminică după-amiază, că este vorba despre un atentat sinucigaş. Presa locală a informat că autorităţle au escortat oamenii şi au evacuat parcul pentru a face cercetări.

Potrivit autorităţilor locale citate de Reuters, cea mai mare parte dintre cei 30 de răniţi este formată din femei şi copii, iar numărul victimelor ar putea să crească în următoarele ore, potrivit presei locale citate de Reuters.

Parcul era aglomerat la ora aceea, pentru că era sărbătoare şi lumea ieşise să se plimbe şi să se distreze.

„Cel puţin 10 oameni au murit şi peste 30 au fost răniţi în explozia ce s-a produs în zona parcului public din Lahore, duminică”, au confirmat  oficialităţi din cadrul serviciilor de salvare citate de Reuters. „Cel puţin 10 oameni au murit în explozia de la Gulshan Iqbal Park”, a declarat la rândul său Jam Sajjad Hussain, purtătorul de cuvânt al serviciului de salvare.

Pakistanul a fost afectat de insurgenţa talibană, de bandele criminale şi de violenţele între secte. Lahore este capitala politică a primului-ministru al ţării, Nawaz Sharif şi se află în provincia Punjab care este cea mai mare şi mai bogată provincie din Pakistan.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.