Liderul PRU cere suspendarea lui Iohannis

0

Bogdan Diaconu, preşedintele Partidului România Unită, vorbeşte despre suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, în contextul proiectului de construire de către Turcia a unei moschei în România. Diaconu susţine că preşedintele încalcă prevederile Constituţiei, ceea ce „impune suspendarea sa”.

Bogdan Diaconu va organiza un miting de protest duminică, la Cotroceni, împotriva „laşităţii” preşedintelui Iohannis, care se comportă ca un vasal al Turciei în scandalul moscheii care urmează să se ridice în România.

 „Administrația Prezidențială a anunțat astăzi pe surse variate că va permite construcția mega moscheii, dând vina pe alții pentru vasalitatea președintelui în fața lui Erdogan. Președintele Iohannis nu are nicio scuză pentru această moschee și comite un act de rușine națională. Mega moscheea de la București este un afront adus istoriei creștine a neamului românesc și o batjocură la adresa înaintașilor noștri care și-au dat viața pentru a-și apăra țara de invazia Imperiului Otoman.

Prin gestul său de a permite unei puteri străine să construiască o mega moschee în București care să expună România la prozelitismul islamic într-o perioadă în care acesta aruncă în aer Europa, președintele Iohannis încalcă prevederile constituționale și se impune suspendarea sa”, arată Diaconu într-o declaraţie.

Bogdan Diaconu indică şi articolele de Constituţie pe care preşedintele Klaus Iohannis le-ar încălca.

„Președintele Iohannis se face vinovat de încălcarea mai multor articole din Constituție, ceea ce constituie motiv de suspendare: articolul 54, Fidelitatea faţă de ţară, ”(1) Fidelitatea faţă de ţară este sacră” și articolul 80, Rolul Preşedintelui, ”(1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării”. Prin cedarea în fața Turciei, președintele Iohannis și-a încălcat grav fidelitatea față de țară și a dat o lovitură grea independenței naționale, câștigate cu preț de sânge în Războiul de Independență din 1877-1878. De asemenea, acceptând cotele obligatorii de migranți, președintele a încălcat articolul 3 din Constituție: Teritoriul, ”(4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine”.

Dacă Parlamentul țării ar reprezenta cu adevărat România, așa cum a făcut-o în 1877, președintele Iohannis ar fi imediat suspendat și apoi românii ar fi cei care ar decide dacă își mai doresc să continue cu un șef al statului care își închină țara Turciei și care acceptă colonizarea de populații străine pe teritoriul național!”, îşi încheie Bogdan Diaconu declaraţia.

Moscheea de la Bucureşti va fi construită, ea oferă mai multe garanţii de securitate, conform unor surse din Administraţia Prezidenţială.

„Nu respingem ideea unei moschei la Bucureşti pentru că oferă mai multe garanţii de securitate. (…) Momentul este prost din cauza contextului privind imigranţii şi terorismul”, au afirmat sursele citate de Agerpres.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.