Cresc încasările bugetare în 2016

0

Încasările bugetare în primul trimestru al anului în curs sunt cu 6% mai mari decât programul aferent acestei perioade, iar încasările din TVA au crescut cu aproape 10%, potrivit datelor preliminare, a declarat, vineri seară, ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

„Astăzi avem datele preliminare pentru primele trei luni ale anului. Avem încasări cu 6% mai mult decât programul pentru trimestrul I. Deci, la acest moment, încasările arată destul de bine”, a spus Anca Dragu, la Realitatea TV.

Ea a precizat că această majorare a încasărilor la buget este efectul combinat al relaxării fiscale, al creșterii gradului de conformare voluntară, dar și al creșterii economice.

„Este un efect combinat. Este efectul relaxării fiscale, este efectul creșterii gradului de conformare voluntară, în același timp este efectul direct al creșterii economice. Avem consum superior, avem investiții superioare și toate acestea înseamnă impozite și taxe mai multe, dar este și efectul nemijlocit al reformelor prin care ANAF trece”, a precizat ministrul.

În ceea ce privește încasările din TVA, șeful de la Finanțe a afirmat că acestea sunt mai mari în primul trimestru din 2016 cu aproape 10% comparativ cu programarea, însă, raportat la perioada similară din 2015, se înregistrează o reducere în termeni nominali de 10-15%, pe fondul scăderii cotei de TVA.16

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.