Regulament nou în stațiunea Mamaia

0

Staţiunea Mamaia va avea, din 1 mai, un regulament care prevede că de pe promenadă vor dispărea poneii, bicicletele, minicarul, comerţul ambulant va fi redus cu două treimi, iar barurile de pe plajă vor trebui să îndrepte boxele spre mare, ca turiştii să nu fie deranjaţi de muzica dată tare.

Primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, a declarat, vineri, pentru News.ro, că prin regulamentul staţiunii Mamaia se reduce cu 66% numărul autorizaţiilor pentru comerţul ambulant, dispare minicarul de pe promenadă, iar muzica nu va mai deranja turiştii.

„Promenada va fi redată turiştilor şi constănţenilor. Vor dispărea poneii, sutele de biciclete, triciclete, minicar, maxicar, tot felul de tarabe şi muzica prea puternică pe alocuri. Astfel, autorizaţiile pentru comerţ ambulant se vor reduce cu 66 la sută, iar tonetele de legume-fructe, standurile de ochelari şi altele asemenea cu 33 la sută. Staţiunea Mamaia nu se va transforma dintr-o staţiune vie într-una surdo-mută, dar ne-am propus să aşezăm lucrurile în respect unii faţă de ceilalţi. Beach-barurile să aibă boxele îndreptate înspre mare, nu înspre promenadă, terasele să aibă boxele întoarse înspre incintă, nu înspre promenadă, nivelul decibelilor să fie în acord cu legea. Amenajările trebuie să cunoască o creştere din punctul de vedere al calităţii, nu vor mai fi permise flori artificiale, mobilier stradal kitsch, toate detaliile trebuie să fie calitative şi trebuie să fie la nivelul staţiunii Mamaia, adică de top”, a afirmat Decebal Făgădău.

Operatorii economici din Mamaia şi Satul de Vacanţă trebuie să folosească doar mobilierul stradal agreat de Primărie, în caz contrar el urmând a fi dezafectat, să asigure spălarea, vopsirea şi repararea mobilierului folosit ori de câte ori este necesar pentru a menţine aspectul estetic, să înlocuiască mobilierul stradal când se degradează.

De asemenea, agenţii economici nu au voie să vândă decât produsele aprobate prin autorizaţia de funcţionare, să nu aducă prejudicii mediului înconjurător, să nu subînchirieze amplasamentul şi să nu cesioneze autorizaţia de funcţionare. Alte obligaţii se referă la păstrarea şi asigurarea curăţeniei la locul de vânzare şi la faptul că nu trebuie deteriorat asfaltul în zona respectivă, în caz contrar problemele urmând să fie remediate integral pe cheltuiala agentului economic.

Astfel, conform proiectului de regulament, vânzarea produselor nealimentare se va face doar în târgurile şi bazarurile special amenajate, în zonele pietonale din Satul de Vacanţă fiind interzis comerţul de mic detaliu şi comerţul de întâmpinare cu produse nealimentare (articole de plajă, jucării), precum şi cu produse alimentare (legume, fructe). De asemenea, sunt interzise lansarea de lampioane în Satul de Vacanţă şi organizarea de jocuri de artificii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.