Guvernanții se delimitează de declarațiile lui Irimescu!

Share:

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, delimitează Executivul de declaraţiile ministrului Agriculturii referitoare la transferul a 35 miliarde de euro în afara ţării, în ultimii cinci ani. Dan Suciu afirmă că declaraţiile ministrului Achim Irimescu sunt interpretări personale bazate pe informaţii de presă şi ale Curţii de Conturi, „e drept, neclare şi confuze”.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului precizează că afirmaţiile ministrului Achim Irimescu au fost făcute în nume personal şi că au avut la bază unele informaţii vehiculate în spaţiul public.

„Celelalte (afirmaţiile privind transferul cu camioane a 35 miliarde euro din România în Elveţia – n.r) sunt interpretări ale lui Achim Irimescu legate de informaţii vehiculate în presă şi de Curtea de Conturi. E drept, neclare şi confuze”, a precizat, sâmbătă, Dan Suciu, pentru Mediafax.

În ceea ce priveşte declaraţiile lui Achim Irimescu referitoare la neregulile privind produsele alimentare din import comercializate pe piaţa din România, Dan Suciu a spus că există un punct de vedere oficial al Protecţiei Consumatorului şi al Ministerului Agriculturii.

Ministrul Agriculturii a declarat recent, în cadrul unui interviu, că din România s-au scos în ultimii 5 ani, de pe vremea lui Băsescu, 35 de miliarde de euro.

„(…) Voi scoateţi banii din ţară, şi – îmi spunea el – s-au scos în ultimii 5 ani de guvernare, de pe vremea lui Băsescu – că aşa era atunci, nu că ar fi alţii mai procopsiţi ca alţii. Nu! Toţi sunt români, toate partidele, să fim clari. S-au scos 35 de miliarde (de euro) din România, îmi supuneau băieţii, confidenţial; din România, cu camionul, s-au dus în Elveţia. Sunteţi atât de tâmpiţi, banii ăia produceau pentru noi, în loc să producă pentru Elveţia. Ştiţi că acum, în Elveţia, dacă pui bani trebuie să dai tu comision, nu îţi dă el„, a declarat Ministrul Agriculturii.

Declaraţiile sale au atras o replică violentă a lui Traian Băsescu, care a spus că ministrul ar trebui arestat dacă nu probează afirmaţiile.

„Dacă Irimescu ştie, înseamnă că are şi elemente să probeze. Dacă nu, este un delator ordinar şi trebuie arestat imediat un derbedeu ca ăsta. Dacă are cumva dreptate, înseamnă că serviciile de contra informaţii, deci SRI, au fost părtaşe cu ei. Nu era posibil un asemenea transfer de bani, fără să-şi dea seama structurile de contrainformaţii româneşti. Ori unul, ori altul trebuie arestat imediat”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.