Guvernul Cioloș reduce masiv birocrația

Guvernul a aprobat joi seară ordonanţa de urgenţă PD1A, care va reduce masiv numărul documentelor pe care instituţiile publice de orice fel le vor putea solicita contribuabililor.

Actul normativ, inspirat de o propunere lansata recent are un singur articol: „Orice entitate publica din Romania, de la nivelul administratiei centrale sau locale, agentie sau orice alta institutie cu autoritate publica, nu va putea solicita contribuabililor – persoane fizice, juridice sau organizatii neguvernamentale – un document care a fost generat ori se afla deja in arhivele de orice fel ale oricarei alte entitati publice. Entitatea publica solicitanta are obligatia sa faca demersuri pentru a obtine direct, fara a solicita acest lucru contribuabililor, orice astfel de document”, transmite hotnews.ro.

Aprobarea ordonantei de urgenta este prima masura concreta pe care o propune asa-numita ”comisie de taiat hartii” a carei infiintare a fost recent anuntata de guvernul Ciolos. Potrivit estimarilor guvernamentale, din cauza numarul mare de documente, avize, formulare, buget de stat cheltuieste peste două miliarde pentru birocratie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.