Cel mai bogat bancher din lume riscă închisoarea

0

Cel mai bogat bancher din lume, brazilianul Joseph Safra, este inculpat pentru corupţie, după ce ar fi fost implicat într-o presupusă schema de mituire a inspectorilor guvernamentali, relatează Russia Today.

Potrivit autorităţilor braziliene, bancherul nu a oferit direct mită, dar un angajat al său ar fi acţionat la instrucţiunile sale. Acuzaţiile au fost formulate în urma unor interceptări telefonice între directorul angajat de Safra şi reprezentanţi ai Fiscului brazilian, informează news.ro.

 Astfel, Safra ar fi ştiut că managementul grupului său bancar voia să dea mită 4,2 milioane de dolari pentru reducerea impozitelor datorate statului.

Pe lângă bancher, mai sunt inculpate încă cinci persoane în dosar. „Intenţia criminală a grupului este dovedită clar de diversele discuţii şi mesaje citate în actul de acuzare”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Grupul bancar Safra a negat orice faptă de corupţie.

Acuzaţiile care îl vizează pe omul de afaceri vin în cadrul unei anchete ample din Brazilia privind corupţia în mediul de afaceri. În prezent, 74 de companii şi 24 de persoane sunt investigate.

Joseph Safra are o avere estimată de Forbes la 18,3 miliarde de dolari. Bancherul de 77 de ani deţine Banco Safra din Brazilia, unul dintre cei mai cunoscuţi zgârie-nori din Londra, Gherkin, dar şi instituţii bancare din New York şi Elveţia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.