Problemele sectorului 2, o prioritate pentru Dan Cristian Popescu!

0

Însoțit de staff-ul său de campanie, candidatul PNL la Primăria Sectorului 2, deputatul Dan Cristian Popescu, a discutat duminică cu zeci de cetățeni în Parcul Izvorul Rece. Aceștia  i-au prezentat candidatului liberal nemulțumirile lor față de situația sectorului 2. Evident, problemele sunt numeroase, iar locuitorii nemulțumiți, în contextul în care cei 16 ani ai administrației Onțanu au reprezentat o sfidare generalizată la adresa locuitorilor din sector. Prea puține realizări, prea multe probleme nerezolvate. Reabilitarea blocurilor, insuficiența locurilor de parcare, modul disprețuitor în care au fost tratați de administrația Onțanu reprezintă cauze ale nemulțumirii cetățenilor.

De altfel, și din cauza penalului primar al sectorului 2, mulți, alarmant de mulți cetățeni, au ajuns în faza în care nu mai au încredere în politicieni, într-o administrație responsabilă, corectă, în interesul lor. Cu argumentele de rigoare, Dan Cristian Popescu a încercat și, parțial, a reușit să le arate acestora că există și alte soluții de management -decât cea a jafului, patentată timp de 16 ani de Onțanu- alte programe pliate pe interesul cetățenilor.

Va fi o campanie grea pentru candidatul Popescu. Ca pentru toți candidații de la nivel național care au intrat în această cursă cu onestitate.  Cu toate acestea, tânărul deputat poate și mai ales are obligația să arate, prin mesajele sale, prin faptele sale, prin atitudinea sa, că reprezintă un altfel de candidat. Un candidat care vrea și poate să redea încrederea și demnitatea oamenilor din sector.

Așa cum am spus, Onțanu a reușit să îi dezguste pe oamenii din sector, să îi facă să privească cu dispreț la politică, la administrație, și în cel mai fericit caz cu indiferență ți reticență. În consecință, toți cei care au intrat în această cursă vor fi afectați. Cea mai mare intoxicare a corupților din politică, și anume sloganul „toți sunt la fel!”,  va fi, însă, greu de combătut.

Lupta se va da între urmașul lui Onțanu, viceprimarul Mihai Toader, și liberalul Dan Cristian Popescu. Ceilalți candidați nu contează. Vor face, cel mai probabil, agitație, scandal, în tentativa de a smulge câteva procente. Nu au soluții, nu au program, nu vor decât să ciupească cîteva procente. Prin țipete, urlete, lături/ minciuni aruncate în capul candidaților care contează în această ecuație și care au cu adevărat ceva de spus.

Sunt convins că în 2016 a venit, în sfârșit, vremea candidaților onești. Vremea celor care au soluții pliate pe realitățile sectorului, celor care vor ca mafia din jurul lui Onțanu și a urmașilor săi să ia sfârșit.

Locuitorii sectorului 2 vor, înainte de toate, un primar, o Primărie, care să lucreze în interesul lor. Care să le asculte păsurile și să le rezolve problemele.  Care să îi respecte și să îi facă mândri că sunt locuitori ai acestui sector. Ce a făcut în tot acest timp viceprimarul Mihai Toader, candidatul PSD la aceste alegeri? Vă spun eu: a pactizat sau, în cel mai fericit caz, a închis ochii la abuzurile lui Onțanu.

Echipa candidaților PNL pentru Primăria Capitalei și primăriile de sector este redutabilă. Cu o singură mențiune: Răzvan Horia Mironescu. Un candidat fără coloană vertebrală, care nu reprezintă o variantă credibilă. Reprezintă o uriașă gafă a liderilor PNL numirea acestuia în această cursă. Credibilitatea sa este nulă la nivelul sectorului 6, în numirea sa contând doar faptul că este omul lui Rareș Mănescu, catastrofalul primar liberal de la Sectorul 6.

Revenind la Sectorul 2, cetățenii vor avea de ales între continuarea administrației Onțanu (prin omul său de casă Mihai Toader, viceprimarul actual și candidatul PSD-UNPR) și ieșirea din această fundatură, această mocirlă a devalizării banului public, prin alegerea lui Dan Cristian Popescu.

Altă variantă nu există, iar cetățenii știu cel mai bine acest lucru. Gașca din jurul lui Onțanu se teme. Are și de ce. Venirea lui Popescu la Primăria Sectorului 2 înseamnă sfârșitul jafului pe care l-a derulat de 16 ani această gașcă.Tocmai din acest motiv Onțanu va lupta, până în ultima clipă, chiar din spatele gratiilor împotriva lui Popescu, împotriva instaurării legalității la Primăria Sectorului 2.

Sunt convins, însă, ca și cetățean al sectorului 2, că toată agitația lui Onțanu va fi inutilă, iar Primăria Sectorului 2 va fi eliberată de sub controlul acestei găști infracționale. Ar fi un uriaș pas înainte pentru sectorul 2, pentru cetățenii acestui sector.

Instaurarea normalității va veni firesc,  iar singurii care vor câștiga vor fi cetățenii.

I.Badea

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.