UNPR nu vrea să-l schimbe pe Tăriceanu de la șefia Senatului

0

Liderul grupului UNPR din Senat, Haralambie Vochiţoiu, a declarat, luni, că, în acest moment, schimbarea din funcţie a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu este „un subiect şi o prioritate”.

Anunţul a fost făcut după şedinţa grupului UNPR din Senat şi după o discuţie pe care Haralambie Vochiţoiu a avut-o cu senatorii PNL.”Astăzi, în acest moment când vorbim, schimbarea lui Tăriceanu nu este un subiect pentru noi”, a declarat Haralambie Vochiţoiu.

El a precizat că a avut discuţii cu colegii senatori dar şi cu liderul UNPR, Valeriu Steriu, pe acest subiect.

„În acest moment, aşa cum am mai spus-o, această discuţie nu este procuparea UNPR. Poziţia domnului Tăriceanu nu va fi pusă în discuţie nici astăzi, nici săptămâna aceasta. Noi suntem preocupaţi de un rezultat cât mai bun la alegerile locale”, a ţinut să menţioneze Vochiţoiu, potrivit news.ro.

El a adăugat că „această discuţie nu aparţine UNPR, iar partidul nu este preocupat de schimbarea din funcţie a lui Tăriceanu”.

Întrebat ce va face UNPR dacă se va ajunge la un vot în Senat, Haralambie Vochiţoiu a răspuns: „Dacă se va ajunge, vă promitem că vă ţinem la curent şi veţi fi primii care vor afla. Deocamdată, nu avem o prioritate şi nu este o miză pentru noi preşedinţia Senatului”.

Despre faptul că această discuţie a apărut la Congresul UNPR, liderul progresiştilor a menţionat că „un partid este un mediu propice pentru dezbateri”.

„Şi Parlamentul este un mediu de dezbateri, dar vă repet, în acest moment, pentru noi, pentru UNPR, nu e o miză. Dacă la un moment dat celelalte forţe politice, PSD, PNL, UDMR vor pune în discuţie aşa ceva, vom fi prezenţi. Suntem a treia forţă politică, contăm în Parlament, dar nu vrem să facem din această poziţie un şantaj la alt partid din Parlament”, a arătat Vochiţoiu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.