Scandal între Guvern și Parlament pe tema majorării salariilor

0

Parlamentarii vor să crească salariile funcţionarilor publici, astfel încât să nu mai existe diferenţe de venituri între aceştia, indiferent unde lucrează, potrivit România TV. De cealaltă parte, Guvernul spune că impactul bugetar este uriaş şi că nu există bani pentru aşa ceva.

Deputaţii din Comisia de muncă au cerut, marţi, egalizarea salariilor funcţionarillor din Bucureşti cu salariile celor din ţară.

Fostul ministru pentru Dialog Social, Liviu Pop, spune că se impune o uniformizare a salariilor funcţionarilor publici. „Trebuie gasita si resursa financiara la nivelul Ministerului de Finante pentru majorarile salariale. Masurile tranzitorii au creat un decalaj enorm intre functionarii publici din ministere si unele primarii din tara. Fapt pentru care se impune, prin modificarea din grila, o uniformizare a acestor salarii, fara sa existe diferente din punctul de vedere a salariului de baza”, a declarat, la Romaniatv.net, Liviu Pop, fostul ministru pentru Dialog Social.

Gheorghe Ialomiţianu, fostul minstru de Finanţe, a spus că multe primării au bani pentru majorarea salariilor bugetarilor, însă nu o pot face din cauza legii.

„Nu cred că depăşim zona de deficit cu aceste creşteri salariale, pentru că majorarea se referă la nivelul autorităţilor publice locale şi multe primării au bani să facă această majorare, dar nu pot din cauza legii”, a declarat Ialomiţianu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.