Lia Olguța Vasilescu, eliberată din arest

0

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis ca Olguţa Vasilescu să fie cercetată în stare de libertate în dosarul în care este acuzată de luare de mită şi spălare de bani.

Curtea de Apel București a admis miercuri contestația depusă de Lia Olguța Vasilescu la decizia Tribunalului București din 31 martie, prin care era plasată în arest la domiciliu. Decizia este definitivă, astfel încât Lia Olguța Vasilescu va fi cercetată în libertate, fără să aibă nicio restricție.

Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, a scăpat de arestul la domiciliu şi nu va mai avea nicio interdicţie în dosarul instrumentat de procurorii DNA.

Lia Olguța Vasilescu este acuzată că şi-a folosit influenţa ca vicepreşedinte al PSD Dolj pentru a obţine sponsorizări de la oameni de afaceri pentru campania electorală din 2012 şi că a primit apoi mită în calitate de primar.

Acuzațiile aduse de procurori se referă la sponsorizări pentru campania electorală din 2012. Potrivit DNA, mai mulți oameni de afaceri „au fost determinați de candidatul Vasilescu Lia Olguța, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obținerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a unui partid politic”.

Au fost obținute astfel „donații” de peste 135.000 de euro, cu care s-au realizat materiale electorale și au fost organizare spectacole pentru campania Liei Olguța Vasilescu, potrivit DNA. „Materialele respective au fost folosite de inculpată, cunoscând că provin din săvârșirea infracțiunii de folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”, se mai arată în comunicatul procurorilor.

O altă acuzație se referă la o mită de aproape 550.000 de lei pe care Lia Olguța Vasilescu ar fi primit-o de la oameni de afaceri în schimbul unor contracte pentru lucrări de reabilitare a fațadelor unor clădiri din municipiul Craiova. Banii ar fi fost virați prin intermediul ONG-ului condus de Elena Daniela Popescu.

„Nu s-a retinut in sarcina mea absolut nimic de bani, nici procurorul nu a vorbit despre aceasta chestiune. In Romania anului 2016, se aresteaza pentru ca primarii varuiesc niste blocuri cu ajutorul sponsorilor, nici macar din bani publici”, a declarat Olguţa Vasilescu.

„Am vazut declaratiile de la dosar. Nu sunt impotriva mea. Denuntarii spun ca a fost o rugaminte din partea primariei si s-au gandit ca este bine sa lucreze bine cu primaria din Craiova. Oamenii de afaceri au propus ca aceasta sponsarizare sa se faca printr-un ONG, pentru ca legea nu permite ca oamenii de afaceri sa sponsorizeze primaria si primaria, la randul ei, sectorul privat, adica asociatiile de proprietari. Iar ONG-ul a facut-o pe baza de voluntariat, nici macar un singur leu nu a ramas in acel ONG. Aceasta este speta”, a mai spus edilul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.