Pensii speciale pentru profesori

Share:

Proiectul de lege care prevede acordarea unor pensii de serviciu profesorilor din invatamantul preuniversitar cu o vechime efectiva de 30 de ani in invatamant, in cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate in ultimele 12 luni, a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor, intrucat a fost depasit termenul pentru dezbatere. Proiectul merge la Senat, care este camera decizionala.

Un grup de 15 deputati si senatori, majoritatea de la PSD, a depus, pe 21 decembrie, un proiect de lege privind acordarea unor drepturi speciale personalului didactic din invatamantul preuniversitar, invocand „stresul”, „uzura psihica si fizica” la care sunt supusi profesorii, a caror munca este, spun ei, la fel de dificila ca cea a magistratilor, care primesc pensii speciale, potrivit hotnews. Termenul de adoptare tacita a fost 22 martie.

Personalul didactic de predare, de conducere, de indrumare si control, cu o vechime efectiva de cel putin 30 de ani in invatamant, beneficiaza, la implinirea varstei legale de pensionare, de pensie de serviciu in cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate in ultimele 12 luni de activitate inainte de data pensionarii„, se arată în proiectul de lege.

Initiatorii proiectului sustin ca, la fel ca magistratii, profesorii sunt indreptatiti sa beneficieze de pensii speciale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.