Salariile bugetarilor, majorate din august

Share:

Salariile a mai mult de jumătate dintre bugetari se vor majora în medie cu 5% de la 1 august, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu. Cea mai mare creştere va fi în cazul asistenţilor sociali, de până la 20%.

Dan Suciu a precizat că majorările anunţate se raportează la valoarea salariului minim actualizat începând cu 1 mai.

El a subliniat că Guvernul a avut în vedere doar a doua jumătate a claselor de salarizare (veniturile cele mai mici), adică ”mai mult de jumătate dintre bugetari”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, majorarea cea mai semnificativă este în cazul asistenţilor sociali, până la 20%, în vreme ce în cazul altor categorii este vorba de sume modice (1%).

„Prin ordonanţă apar modificări în jumătatea inferioară a grilei de salariare, la nivelul salariilor mai mici. Vom veni cu majorări semnificative. Sunt de până la 20% la asistenţi sociali. La alte categorii sunt modice, de 1%. Pe medie vorbim de o creştere de 5%. Actualizarea datelor se bazează pe salariul minim de 1250 de lei care intra în vigoare de la 1 mai”, a declarat purtătorul de cuvant al Guvernului.

Potrivit România TV, din 2017 salariile bugetarilor vor îngheţa.

Ordonanţa de urgenţă prin care se vor reglementa aceste modificări va fi adoptată în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare, a arătat Suciu.

Actul normativ va intra în dezbatere publică la începutul săptămânii, după consultări ale ministrului Muncii cu sindicatele.

”Se aplică de la 1 august, prima plată se va face pe 1 septembrie”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.