Bute, decis să redevină campion mondial la IBF

Lucian Bute, fostul campion mondial IBF la categoria supermijlocie, speră să revină din nou în prim-planul boxului mondial printr-o victorie în fața suedezului Badou Jack, deținătorul centurii cu diamante al versiunii WBC, cu ocazia galei care va avea loc pe 30 aprilie la arena DC Armory din Washington.

Chiar dacă a fost învins la puncte, prin decizie unanimă, de englezul James DeGale, în luna noiembrie 2015 la Quebec, în ultimul meci pe care l-a disputat, Lucian Bute este convins că are în continuare, la 36 de ani, calitățile necesare pentru a face față elitei mondiale la supermijlocie, relatează Romaniatv.net.

„Performanța mea din meciul cu DeGale, considerat unul dintre cei mai buni boxeri la această categoria, mi-a dat această încredere, care mi-a lipsit în ultimii ani”, a explicat Bute în cursul unei conferințe de presă. „Am devenit un alt boxer. Nu sunt eu cel care spun asta, ci antrenorii mei — Howard și Otis Grant—, precum și partenerii mei de antrenament. Chiar dacă acum am ajuns la 36 de ani, sunt înfometat și determinat să pun mâna pe această centură. Eu spun că sunt pregătit”, a adăugat boxerul gălățean, care s-a stabilit de mai mulți ani la Montreal.

Antrenorul Howard Grant mizează la rândul lui pe dorința lui Lucian Bute de a redeveni campion mondial, titlu pe care l-a pierdut în 2012, în fața englezului Carl Froch. „Atunci când l-am întrebat ce crede despre meciul cu Jack, el mi-a spus că îl va înfrunta gratis. Pentru el nu este o problemă de bani, ci o ocazie de a redeveni campion mondial. Iar asta este exact ceea ce doream să aud de la el”, a dezvăluit Grant. „Lucian a devenit un boxer mai bun în cursul ultimului an deoarece a devenit pur și simplu mai încrezător. El a avut mai multe sesiuni de sparring dificile, cu Erik Bazynian și a făcut o treabă bună. Lucian nu este deloc genul de om care să trateze lucrurile cu ușurință. Este dedicat”, a adăugat antrenorul.

Meciul cu Badou Jack va fi al 13-lea din cariera lui Lucian Bute cu un titlu mondial în joc, iar boxerul român pare să-și fi regăsit dorința de victorie pe care o avea în urmă cu aproape un deceniu.

„Pot să spun că mă simt ca înaintea primului meu meci cu (Alejandro) Berrio, în care am devenit campion mondial. Aveam 27 de ani și nu cunoscusem înfrângerea. Mă simțeam bine în pielea mea și îmi doream să obțin o mare performanță la momentul respectiv. Aș putea face, de asemenea, comparații cu cel de-al doilea meu meci împotriva lui (Librado) Andrade, la Quebec. Eram atât de încrezător… Cantonamentul și ședințele de sparring au decurs foarte bine și știți ceea ce a urmat (victorie prin KO obținută de Bute)”, a mai spus românul. „Jack este un boxer tipic european, care rămâne drept și își mișcă prea mult capul. Are o bună forță de lovire și o dreaptă foarte bună. Face totul bine, însă nu are nimic excepțional. Cu stilul meu și experiența mea, cred că îi pot lua centura”, consideră Bute.

Gala programată la sfârșitul acestei luni la Washington va mai cuprinde, pe lângă duelul dintre Lucian Bute și Badou Jack, și confruntarea dintre dintre britanicul James DeGale, actualul campion mondial IBF la supermijlocie, și mexicanul Rogelio Medina. Învingătorii celor două lupte urmează să se înfrunte într-un meci pentru unificarea titlului mondial la această categorie, în cursul acestui an.

Badou Jack (32 ani) a înregistrat ca profesionist 20 de victorii, între care 12 prin KO, un egal și o înfrângere. El a intrat în posesia titlului mondial WBC pe 24 aprilie 2015, după victoria la puncte, în unanimitate, înregistrată în fața americanului Anthony Dirrell. Pugilistul, a cărui mamă este suedeză, iar tatăl gambian, își va pune în joc pentru a doua oară centura cucerită anul trecut, după ce a apărat-o cu succes în fața lui George Groves.

Lucian Bute, în vârstă de 36 ani, are la rândul său în palmares de 32 de victorii (25 KO) și 3 înfrângeri la profesioniști. De la pierderea titlului mondial IBF, în 2012, în fața englezului Carl Froch, românul a câștigat doar două dintre cele patru meciuri disputate. El s-a înclinat în fața canadianului Jean Pascal, în 2014, înainte de a fi învins la puncte de James DeGale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.