Ziua Mondială a Sănătății

0

Aproape un sfert din cele peste 200 de persoane care s-au prezentat, joi, la cortul Crucii Roșii din municipiul Tulcea pentru a-și măsura glicemia și tensiunea au fost depistate cu probleme medicale, potrivit președintelui filialei teritoriale a Societății Naționale de Cruce Roșie (SNCR), Dumitru Vâlcu.

‘Diabetul este o problemă care afectează un număr tot mai mare de persoane. (…) Au fost peste 200 de persoane care au așteptat la rând pentru a-și măsura glicemia și tensiunea, iar cu această ocazie s-au descoperit 30 de tulceni hipertensivi și 25 cu glicemia peste 1,70. Li s-au făcut recomandările medicale de rigoare și urmează să se prezinte la medicii de familie pentru analize suplimentare și prescripții medicale’, a declarat pentru Agerpres Dumitru Vâlcu.

Acțiunea de testare a glicemiei și a tensiunii a fost organizată de filiala teritorială a SNCR, Direcția de Sănătate Publică (DSP) și Direcția de Asistență și Protecție Socială a Primăriei municipiului Tulcea cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății.

‘O mare parte a cazurilor de diabet poate fi prevenită printr-un stil de viață sănătos, iar din acest motiv sloganul pentru această zi este ‘Controlul diabetului este în puterea ta’. Acțiuni similare celei din municipiul Tulcea se vor mai organiza la nivelul altor comunități din județ cu sprijinul autorităților locale și al asistentelor medicale comunitare și al mediatorilor sanitari’, a afirmat directorul DSP, Laurenția Militaru.

La finele anului trecut, în județul Tulcea, erau în evidență 8.354 de persoane cu diabet, din care 900 insulinodependenți.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.