Profesioniștii din Romsilva cer demiterea urgentă a ministrului Mediului!

0

Consiliul Științific Consultativ din Regia Națională a Pădurilor-Romsilva (în cadrul căreia se regăsesc toți angajații regiei, care au titlul de doctor în științe!) , prin vocea președintelui său, dr. ing. Ion Machedon, critică dur, prin intermediul unui comunicat de presă, valul de abuzuri și încălcări ale legii la adresa RNP-Romsilva, care o au în prim-plan pe ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer.

Este inadmisibil, susțin profesioniștii din Romsilva, ca ministrul Mediului să calce în picioare, după bunul plac, inclusiv normele legale de organizare și funcționare a Comisiei de selecție și a comisiei de soluționare a contestațiilor, constituite în vederea desemnării membrilor Consiliului de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

În context, profesioniștii din Romsilva cer premierului Cioloș demiterea de urgență a acestui controversat ministru, care a adus și continuă să aducă grave prejudicii bunului mers al activității la RNP-Romsilva. Mai mult, Consiliul Științific Consultativ din Regia Națională a Pădurilor-Romsilva cere  Comisiilor de specialitate din cele două camere ale Parlamentului României, convocarea doamnei ministru, în regim de urgență și audierea acesteia, cu invitarea reprezentanților autorizați din structurile civile, pendinte de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva

Vă prezentăm, în continuare, comunicatul de presă remis pe adresa redacției de președintele Consiliului Științific Consultativ din regia Națională a Pădurilor-Romsilva, dr.ing. Ion Machedon.

 

 „ULTIMA DOVADĂ DE INCOMPETENȚĂ ȘI DE ABUZ ÎN SERVICIU A MINISTRULUI MEDIULUI, APELOR ȘI PĂDURILOR

În pofida tuturor atenționărilor și criticilor adresate doamnei Cristiana Pașca Palmer, ministrul mediului, apelor și pădurilor, legate de abuzurile în serviciu săvârșite în cascadă, prin încălcarea gravă a legislației române în vigoare, în mod concret, a O.U.G. nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă, asistăm iată, la o ultimă dovadă de incompetență managerială și de abuz în serviciu, a doamnei sus menționate (sperăm să fie și ultima, în calitate de ministru).

Este vorba despre un alt faimos ordin de ministru (O.M. nr. 610/2016) prin care aprobă ,,Regulamentul de organizare și funcționare a Comisiei de selecție și a comisiei de soluționare a contestațiilor, constituite în vederea desemnării membrilor Consiliului de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva”.

Concret, în condițiile în care, cel puțin după ultimul nostru comunicat de presă, doamna ministru a luat act de un document oficial al Ministerului Justiției (adresa nr. 92091/22.12.2014), înregistrat la Ministerul Mediului sub nr. 67459/29.12.2014, în care se precizează, negru pe alb: ,,Textul Ordonanței (O.U.G. nr. 109/2011, n.n.) nu conține însă, o limitare în ceea ce privește selecția din rândul angajaților regiei autonome”, în acest ordin nr. 610, în Regulament, la art. 3, lit. h), care se referă la situația de incompatibilitate, se precizează că: ,,se află în situație de incompatibilitate, (….), candidatul care are calitatea de angajat al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva…”!!!

Mai este oare loc de dubii, în ceea ce privește mentalitatea actualei conduceri a ministerului față de specialiștii silvici din structura Romsilva?

Iată de ce, în contextul celor de mai sus, ne considerăm pe deplin îndreptățiți să solicităm Primului Ministru al Guvernului, demiterea de îndată a doamnei Cristiana Pașca Palmer, din funcția de ministru al mediului, apelor și pădurilor, pentru incompetență managerială și abuzuri repetate în serviciu.

Solicităm, de asemenea, Comisiilor de specialitate din cele două camere ale Parlamentului României, convocarea doamnei ministru, în regim de urgență și audierea acesteia, cu invitarea reprezentanților autorizați din structurile civile, pendinte de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.”

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.