„Nathan înțeleptul” se joacă (și) în Norvegia

0

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și Institutul Cultural Român (ICR) prezintă pe 14 aprilie, la ora 19,30, „Nathan înțeleptul”, în regia lui Armin Petras, la Teatrul Național din Oslo (Norvegia), după succesul de care s-a bucurat spectacolul la Stuttgart în luna martie, potrivit unui comunicat de presă remis luni Agerpres.

Actorii își spun replicile în română, germană și engleză, iar supratitrarea reprezentației de la Oslo va fi în aceleași trei limbi.

În data de 15 aprilie, Armin Petras va susține un workshop cu elevi ai liceelor din Oslo, pe temele propuse de spectacol. La acest atelier vor participa și actorii Maria Tomoiagă și Alexandru Udrea.

„‘Nathan înțeleptul’, de G. E. Lessing, este o coproducție româno-germană a Teatrului Național din Stuttgart și a naționalului sibian, realizată cu actori din ambele teatre. Acest spectacol a fost gândit înainte să se întâmple toate catastrofele din Europa și arată modul sublim în care câțiva artiști cu viziune răspund astăzi problemelor legate de terorism, probleme la care politicienii nu au găsit deocamdată soluții. Este un exemplu de toleranță și pacifism”, se arată în comunicat.

Piesa este scrisă de Gotthold Ephraim Lessing (1729-1781), autor care a promovat încrederea și respectul dintre diferite grupuri religioase. Nu a apucat să vadă piesa pusă în scenă, aceasta fiind inițial interzisă de biserică, ulterior fiind interzisă de naziști.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.