Șocant: Mii de bolnavi de cancer, condamnați la moarte!

0

Bolnavi de cancer, condamnaţi la moarte. Se întâmplă la Constanţa, acolo unde mii de pacienţi sunt nevoiţi să-şi întrerupă tratamentul pentru că autorizaţia de funcţionare a aparatului de radioterapie a expirat.

Mii de pacienți bolnavi de cancer din Constanța și județele limitrofe s-au văzut aproape condamnați la moarte de incapacitatea unui sistem de a reacționa corect și la timp pentru rezolvarea unei probleme cunoscute de ani de zile.

Activitatea Centrului de Radioterapie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța (SCJU) s-a oprit, după ce autorizația de funcționare a aparatului de radioterapie a expirat. Potrivit stiripesurse.ro, fiind singurul echipament de acest tip din regiune asigura tratamentul necesar pentru bolnavii de cancer, oprirea lui a generat o situație similară cu a unei crime cu premeditare, deoarece mulți dintre pacienți nu-și permit financiar deplasările spre alte centre din țară și vor fi nevoiți să își întrerupă tratamentele și să își aștepte moartea.

Factorii responsabili pretind că au semnalat această situație în repetate rânduri către Mininsterul Sănătății, de unde nu au primit nici un răspuns sau soluție de prevenire a crizei în care tocmai s-a intrat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.