Armata turcă atacă pozițiile Statului Islamic

0

Armata turcă a lovit marți pentru a doua zi consecutiv poziții ale organizației Statul Islamic în Siria, ca răspuns la tirurile de rachete împotriva orașului turc de frontieră Kilis, a declarat premierul turc Ahmet Davutoglu.

„Rachete trase de ISIS au lovit ieri și astăzi Kilis, făcând 21 de răniți (…) Forțele noastre armate au răspuns imediat. Poziții ale Daesh au fost lovite”, a declarat Ahmet Davutoglu în cadrul unui discurs în fața Parlamentului de la Ankara, relatează Romaniatv.net.

Artileria turcă a vizat poziții ale Statului Islamic în apropiere de orașul sirian Azaz, în provincia Alep, a precizat agenția de presă turcă Anadolu. De la începutul anului, Kilis a fost ținta mai multor tiruri de rachetă atribuite de către autoritățile turce organizației Statul Islamic. Aceste salve au ucis cel puțin patru persoane.

Luni, artileria turcă a lovit poziții ale Statului Islamic în Siria, unde jihadiștii au recucerit duminică orașul Al-Rai, un punct de trecere de primă importanță cu Turcia de unde fuseseră alungați săptămâna trecută de către rebeli.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.