Un nou scandal în Sănătate

0

Federația „Solidaritatea Sanitară” din România respinge categoric anexa privind salarizarea angajaților din Sănătate din proiectul OUG și anunță inițierea procedurilor pentru declanșarea protestelor.

Comitetul Director al Federației „Solidaritatea Sanitară” a inițiat procedura declanșării manifestațiilor de protest ce pot merge până la greva generală, solicitând respectarea angajamentelor asumate în regim de urgență, luând act de conținutul proiectului de OUG privind salarizarea unitară, care prevede în Anexa nr. III scăderi ale salariilor din grilă, pentru angajații din Sănătate, și cu cca. 60% pentru anumite categorii, potrivit dcnews.ro.

Având în vedere numeroasele anomalii pe care le conține acest proiect de lege, FSSR consideră că proiectul de lege este o dovadă de neprofesionalism, determinată în special de absența consultării experților în salarizare. Două din numeroasele exemple în acest sens sunt relevante: medici din spitalele publice salarizați sub nivelul medicilor veterinari și scăderea salariilor din grila asistentelor medicale, în medie, cu cca. 50%.

Federația consideră că adoptarea actului normativ în forma actuală obligă la declanșarea protestelor pentru apărarea intereselor salariaților, culminând cu greva generală.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.