Cioloș demite patru prefecți

0

Guvernul a decis miercuri înlocuirea sau demiterea unor prefecţi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului.

Prefectul de Giurgiu, Nina Carmen Crişu, a fost înlocuit cu Zorinel Niculcea, cel de Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu, a fost schimbat cu Radu Renga, cel de Vrancea, Nicuşor Havici, a fost înlocuit cu Sorin Ionel Hornea, iar prefectul de Hunedoara, Sorin Adrian Vasilescu, a fost demis, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, relatează Romaniatv.net.

„Pe agenda de lucru de astăzi (miercuri-n.r.) a Guvernului avem încetări de activităţi ale unor prefecţi şi numiri de prefecţi”, a anunţat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Potrivit acestuia, Executivul a aprobat hotărâri de încetare a exercitării cu caracter temporar prin detaşare a funcţiei publice de prefect pentru Nina Carmen Crişu (Giurgiu), Sorin Adrian Vasilescu (Hunedoara), Dumitru Nicu Cornoiu(Vâlcea) şi Nicuşor Havici (Vrancea).

Totodată, prin aplicarea mobilităţii în cazul înalţilor funcţionari publici, Zorinel Niculcea a fost numit prefect al judeţului Giurgiu, Radu Renga, prefect de Vâlcea, iar Sorin-Ionel-Florin Hornea a fost numit cu caracter temporar prefect de Vrancea.

Dan Suciu a mai anunţat că în judeţele Alba, Argeş, Botoşani şi Sălaj au fost numiţi noi subprefecţi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.