Guvernanții renunță la proiectul legii salarizării unitare

Share:

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunţat că Executivul a renunţat la proiectul ordonanţei de salarizare unitară în sectorul bugetar.

Guvernul a retras OUG privind salarizarea bugetarilor, purtătorul de cuvânt al Executivului precizând că scopul Guvernului este să vină cu un proiect acceptat de partenerii sociali, în limitările fiscal-bugetare pentru 2016-2017, relatează Romaniatv.net.

„Nu vom continua cu acest proiect de ordonanţă de urgenţă. (…) Scopul Guvernului este să vină cu un proiect acceptat de partenerii sociali, este singurul nostru scop, în limitările fiscal-bugetare pentru 2016-2017 pe care ni le permitem”, a precizat Dan Suciu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai spus că au fost înţelese presiunile şi interesul public pentru acest proiect de OUG, iar de joi vor fi reluate discuţiile cu sindicaliştii. „Am înţeles îngrijorările partenerilor sociali, vom discuta cu aceştia începând de mâine”, a spus Suciu, precizând că vor fi căutate „soluţii mulţumitoare” pentru aceştia, dar în limia deficitului bugetar.

Suciu a mai declarat că proiectul abandonat de Guvern nu ar fi dus la diminuarea salariului pentru nicio categorie de angajaţi din sistemul bugetar.

Liderii principalelor organizaţii sindicale au anunţat marţi că ministrul Muncii, Ana Costea, a decis retragerea proiectului ordonanţei privind salarizarea în sectorul bugetar.

”Ministrul Muncii, doamna Ana Costea, şi-a asumat răspunderea de a retrage în mod oficial din cadrul Guvernului acest act normativ. Este un pas înainte în vederea rezolvării problemelor pe care noi le-am semnalat. (…) Este un act normativ care trebuie dezvoltat foarte clar, chiar dacă este vorba de condiţionări financiare şi de a-l face funcţional şi a corecta disfuncţionalităţi constatate la legea actuală de salarizare”, a spus Bogdan Hossu, preşedintele CNS Cartel Alfa, la finalul discuţiilor de la Ministerul Muncii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.