Ministrul Mediului își bate joc de subordonații săi

Share:

Zeci de angajaţi ai Ministerului Mediului au ieşit în faţa sediului cu pancarte. Ei sunt nemulţumiţi de salariile mici şi cer demisii, potrivit România TV.

Aproximativ 60-70 de angajaţi ai Ministerului Mediului protestează în faţa clădirii faţă de salariile mici.

„Am fost la geamul doamnei ministru şi doamna s-a uitat la noi după perdea. Ce penibil. La dânsa e obicei deja. Am încercat să mai avem dialog cu ea, am aşteptat-o 3 ore, dar ea a ieşit pe uşa din dos. La 53 de adrese, nu a răspuns la niciuna”, a declarat un angajat. „Poate un demnitar să trăiască cu 1.000 de lei pe lună? Atât am eu salariu. Nemulţumirea e veche”, a spus o tânără.

Angajaţii ministerului cer salarii decente şi demisii.

Angajații din sectorul de mediu din România intenționează să intre în grevă generală începând de luni, 18 aprilie, nemulțumiți de discuțiile purtate miercuri cu ministrul Mediului referitoare la nivelul salarial din acest domeniu.

„După ce ne vom consulta la nivel de organizație, vom decide care sunt pașii de urmat. Suntem hotărâți să intrăm în grevă generală începând de luni, 18 aprilie. Vom protesta la Guvern pentru că doamna ministru a aruncat vina pentru problemele salariale în curtea Executivului. Majoritatea angajaților din sectorul de mediu sunt membri de sindicat afiliați la CNS Cartel Alfa”, a declarat Ion Daniel, președintele Federației Naționale de Mediu ‘Ecologistul’, organizație membră CNS Cartel Alfa.

La rândul său, Valentin Neagoe, comisar în cadrul Gărzii Naționale de Mediu, a arătat că ministrul Mediului a promis constituirea unui grup de lucru care să analizeze nemulțumirile sindicaliștilor din sector.

Am mers la discuții cu doamna ministru. Dumneai ne-a promis formarea unui grup de lucru care să analizeze nemulțumirile noastre și să găsească soluții pentru rezolvarea acestora. Sincer, ne-am săturat de grupuri de lucru. Ne vom consulta la nivel organizațional și vom decide ce vom face de acum încolo”, a subliniat Valentin Neagoe, la finalul întâlnirii de miercuri cu ministrul de resort.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.