Doi regizori români, în competiția oficială de la Cannes

Share:

Filmele „Bacalaureat”, de Cristian Mungiu, și „Sierra – Nevada”, de Cristi Puiu, au fost selectate în competiția oficială a Festivalului de la Cannes, ce se desfășoară între 11 și 22 mai, au anunțat joi organizatorii, într-o conferință de presă.

„Bacalaureat”, de Cristian Mungiu, este un film despre provocările paternității. În distribuție se regăsesc actorii Adrian Titieni și Vlad Ivanov, informează Agerpres.

Acțiunea din filmul lui Cristi Puiu — „Sierra-Nevada” — se desfășoară în timpul unui parastas. În distribuția acestei producții se regăsesc Bogdan Dumitrache și Mimi Brănescu.

Cristian Mungiu a primit în 2007 Palme d’Or, marele premiu al Festivalului de la Cannes, pentru „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”. S-a întors apoi în competiția festivalului cu „După dealuri”, în 2012. Atunci, filmul său a primit două premii: cel pentru scenariu și cel pentru interpretare (Cristina Flutur și Cosmina Stratan).

Cristi Puiu a primit, în 2005, la Cannes, marele premiu al secțiunii Un Certain Regard, pentru „Moartea domnului Lăzărescu”. S-a întors pe Croazetă în 2010, cu „Aurora”, selectat în aceeași secțiune — Un Certain Regard.

Juriul care va desemna câștigătorul marelui premiu Palme d’Or, dintre filmele prezentate între 11 și 22 mai, este condus de cineastul australian George Miller, regizorul seriei „Mad Max”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.