Semne care arată că ai cancer

Cancerul este boala secolului, dar „popularitatea” sa are şi o parte bună, legată de mediatizarea intensă a simptomelor care anunţă teribila afecţiune.

Sunt mai multe semne de care mai ales bărbaţii este bine să ţină cont conform rd.com.

Cancer la sân. Şi bărbaţii se pot îmbolnăvi de cancer la sân, deşi cazurile sunt rare. Orice modificare în zona pieptului trebuie reclamată la medic.

Migrenele. Migrenele pot constitui şi un simptom al cancerului, mai ales dacă sunt persistente, recurente şi acute.

Modificările testiculelor. Cancerul testicular afectează mai ales bărbaţii cu vârste între 20 şi 39 de ani, astfel că cei care fac parte din această categorie trebuie să se autoexamineze la interval de o lună. Orice modificări privind mărimea testiculelor, prezenţa umflăturilor sau a nodurilor trebuie semnalate medicului, potrivit doctorulzilei.ro.

Ganglionii limfatici. Umflarea ganglionilor limfatici din zona axilelor şi a gâtului necesită un consult. Uneori, nodulii indică o infecţie în organism.

Febra. Febra nejustificată este un semn timpuriu al cancerului, având în vedere că de cele mai multe ori, tumorile maligne provoacă febră.

Pierderea subită a kilogramelor. Când un bărbat slăbeşte peste 10% din greutatea normală în mai puţin de şase luni fără să urmeze un regim special, este clar că trebuie să viziteze medicul.

Durerile de stomac şi depresia. Când depresia şi durerile de stomac se combină, situaţia devine alarmantă, iar medicul trebui consultat cât mai repede.

Ameţeala şi oboseala. Oboseala şi ameţeala pot apărea în momentele în care cancerul începe deja să se răspândească în celelalte zone ale corpului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.