Daciile second hand din Germania, preferate de români

0

Autoturismele Dacia din import câştigă din ce în ce mai mult teren pe piaţa maşinilor la mâna a doua. Mai mult de o treime din oferta second-hand din România este reprezentată de vehicule rulate în străinătate.

Înmatriculările de autoturisme Dacia la mâna a doua din import au crescut cu aproape 60% în primul trimestru al anului. Totalul acestora a ajuns la aproximativ 570 de unităţi. Oferta Daciilor second-hand însumează în prezent 670 de autoturisme. O treime dintre acestea reprezintă maşini aduse din străinătate.

Cele mai multe provin din Germania, de unde au fost importate 50 de autoturisme. Austria şi Belgia ocupă, la egalitate, următoarea poziţie. Franţa se află în acest clasament pe ultimul loc, cu şase unităţi.

Cei care preferă Daciile provenite din Germania spun că aleg această soluţie datorită preţurilor mai mici, dar şi pentru că autoturismele sunt mai bine întreţinute.

Un automobil Dacia Sandero Stepway pe motorină, cu aceeaşi putere şi cu o echipare identică, se vinde cu 6.500 de euro în Germania şi cu o mie de euro mai mult în România. Dealerii auto din ţară se orientează din ce în ce mai mult către piaţa second-hand.

Şi asta, pentru că anul trecut, înmatricularile de maşini noi au totalizat doar 80 de mii de autoturisme, în timp ce în cazul maşinilor la mâna a doua din import, acestea au ajuns la 220 de mii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.